Jump to content

Obavezni prekršajni nalog - vožnja u suprotnom smjeru


koska

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Molila bih savjet. Naime, u ponedjeljak me u ZG-u zaustavila policija jer sam ušla u ulicu suprotnog smjera. S obzirom da nisam iz zg-a, ali ga poprilično poznajem jer sam studirala ovdje, ušla sam u tu ulicu jer do prije god. dana nije bila jednosmjerna (što mi je potvrdio sam policajac). Također, nije ni danas (barem ne u klasičnom smislu, jer postoje dvije trake i mogućnost dvosmjerne vožnje,ali od prve kuće u toj ulici koja počinje nakon cca. 2m). Dakle, postoji zabrana ulaska u tu ulicu (regulirano jednosmjernom!) koju nažalost nisam vidjela jer je ispred mene bio kamion i bila je gužva, te sam to primijetila tek kada sam ušla u ulicu i kad sam vidjela policiju. Jedino što sam vidjela prije približavanja kamionu jest znak nove regulacije prometa, ali budući da sam se dva dana prije toga doselila i znam da je škola tamo, mislila sam da je to zbog toga. Znam da sam prema svim zakonima kriva jer ako je zabrana, onda je zabrana i tko mi kriv što nisam vidjela znak, ali me zanima da li postoji mogućnost smanjenja kazne (2000kn+3 mj. bez vozačke) ukoliko se žalim? I da li snosim kakve troškove žalbe? U trenutku pisanja kazne nisam bila zaposlena, ali od danas službeno jesam i to na par mjeseci samo, pa ne znam da li mi to može pomoći.. Također, za obavljanje posla mi je nužan auto, pa ne znam što da napišem u žalbi?! Dosad nemam nikakvih većih prekršaja, osim 2 kazne za prebrzu vožnju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osim toga, zaboravila sam reći da nisam potpisala nalog jer mi policajac kod uručenja nije dao nikakve informacije o sankcijama, već tek kad sam ga to upitala i odbila potpisati nalog. Nakon što mi je rekao koje me sankcije tim nalogom čekaju rekla sam da ću ga potpisati, a on mi je rekao da je sada kasno. Ne razumijem o čemu se tu radi i može li to imati kakav utjecaj na moju žalbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpisuje se primanje naloga a ne priznanje krivice.

Ne plaćaš napisanu kaznu ni trošak izdavanja naloga nego ćeš platit sudske troškove.

U žalbi priznat prekršaj (doselila prije 2 dana a ne poznaješ grad),objasnit kamion,zaposlenje na par mjeseci,potreba za vozilom,izjavit kajanje i tražit smanjenje kazne i ukidanje mjere

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napisala sam sljedeći tekst Prigovora: Izrečena mi je novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kn (dvijetisuće kuna) i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 (tri) mjeseca jer sam počinila prekršaj iz članka 49. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Naime, utvrđeno je da sam upravljala vozilom u suprotnom smjeru u dužini od oko 10 metara na lokaciji Rapska ulica u Zagrebu. Dva dana prije utvrđenog prekršaja tek sam doselila u Zagreb u blizinu ulice u kojoj je prekršaj utvrđen i kako ne poznajem grad najbolje, kretajući se u smjeru istoka oko 15.30h vozila sam u koloni vozila iza kamiona, jer se na semaforu stvorila velika gužva i vidjela sam ulicu u koju sam nakon toga skrenula, ali ne i sam znak zabrane zbog kamiona ispred. Kako je ulica na prvi pogled bila dvosmjerna, nisam imala razloga posumnjati u ispravnost skretanja, sve do trenutka samog skretanja kada sam uočila policiju i dva znaka iza sebe. Također, u trenutku prekršaja bila sam nezaposlena i bez prihoda, ali sam u međuvremenu dobila posao na određeno vrijeme kao ispomoć. Vozačka mi je prijeko potrebna prilikom obavljanja posla, inače nemam običaj voziti u suprotnom smjeru, svojim postupkom nisam ugrozila druge sudionike u prometu, te molim sud da moj slučaj prepozna kao slučaj od minimalne opasnosti od ponavljanja djela obuhvaćenog gore navedenim prekršajnim nalogom. Prekršaj ne poričem i priznajem krivicu, obećajem da se isti neće ponoviti, te molim sud da uvaži ranije navedene razloge i ukine kaznu zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 (tri) mjeseca kao prestrogu, te smanjenje novčane kazne. S poštovanjem...

 

Da li je to u redu? Trebam li nešto priložiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala. Nažalost, nije još napravljena prijava boravišta, ali imam ugovor o najmu sklopljen 1.2. i ovjeren kod javnog bilježnika na dan prekršaja (ponedjeljak) 3.2. na temelju kojeg ću prijaviti boravište. Također, imam ugovor o radu, gdje se vidi da sam zaposlena tek od 4.2., da mi je sjedište firme nedaleko zg-a (dokazuje da mi je potreban auto za obavljanje posla) i da sam zaposlena na određeno vrijeme. Da li da oboje priložim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija