Jump to content

Prigovori susjeda radi kupca stana


vmiha

Preporučene objave

Poštovani,

u fazi sam prodaje svog stana, primila sam kaparu. Kupac je stomatološka klinika i planira prenamijeniti stan u ordinacije. Brine o zadovoljavanju MTU, već im je odobren kredit banke, trenutno čekamo upis bankovne hipoteke. Sad su se inače korektni susjedi počeli miješati i prigovarati da ne žele ordinaciju u zgradi. Prigovaraju da ih nisam pitala suglasnost za prodaju stana stomatolozima... Molim Vas savjet da li sam nešto propustila tijekom kupoprodaje, odnosno da li sam stvarno trebala imati suglasnost ostalih stanara u zgradi za prodaju stana? Također me zanima da li kupci mogu imati problema prilikom odobrenja prenamjene stana u poslovni prostor jer susjedi spominju da im neće dati suglasnost? Kupac inače ne planira nikakve radove u zajedničkim dijelovima zgrade, cijela adaptacija je unutar stana.

Također, ako kupac zaključi da ne želi imati neprijateljski raspoložene susjede i odustane od kupnje, da li su meni povrijeđena moja prava i što mogu poduzeti u toj situaciji?

Hvala unaprijed,

Srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svoj stan možete otuđiti bez da tražite suglasnost dugih suvlasnika zgrade.

dali će kupcu odobriti djelatnost u stanu to nije vaša briga.

dali će mu odobriti adaptaciju takođe nije vaša briga.

stomatolog je tiha djelatnost. nema razloga da mu ne odobre djelatnost i adaptaciju stana.

 

ako susjedima ne odgovara prodaja,

mogli su dati ponudu za kupnju stana .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niti tužba za duševne boli? Štetu ćemo pretrpjeti i kupac i ja a radi čega? Zato što oni ne žele ordinaciju u zgradi? Kupac može zaključiti da ne želi probleme i neprijateljsku okolinu i odustati a ja moram nastaviti plaćati kamate po kreditu koji sam planirala vratiti prodajom! Novog kupca tko zna kad ću uspjeti naći, danas je kupac kao dobitak na lotu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, radi neprijateljskog okruženja, kupac može raskinuti ugovor npr. Nije mi u cijeloj priči bit na kupcu, i ja bih možda na njegovorm mjestu rekla čemu inzistirati i trošiti vrijeme i živce na nerazumne ljude a postoje 1000 drugih stanova? Njegova kapara isto tako, najvjerojatnije ću mu je vratiti, i on i ja želimo da do kupoprodaje dođe i nije nam naš odnos sporan. Mene zanima što mogu poduzeti protiv trećih osoba koji si uzimaju prava koja nemaju? Šteta postoji, kupac je već imao bankovnih, javnobilježničkih troškova, ja ću nastaviti plaćati kamate po kreditu a da je do kupoprodaje došlo ne bih... Tko zna kad ću uspjeti naći novog kupca. I što ako im se slijedeći opet ne sviđa? Ako budu druge boje kože, spolne orijentacije...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija