Jump to content

ostavinska rasprava - OBNOVA POSTUPKA


bramko

Preporučene objave

Otac je umro prije 10-tak godina. Od sedmero djece na ostavinsku je pozvano samo četvero. Dvoje živi u inostranstvu a jedna kćer je umrla i ima dvoje punoljetne djece koja nisu pozvana. Od pozvanih četvero svi se odriču sve imovine (nekretnina) u korist jednog brata M. Odrekli su se jer je živio u zajedničkom kućanstvu s roditeljima i računajući da će ih pomagati i dohraniti. Vlasnik sve naslijeđene imovine postaje brat M te nastavlja živjeti s svojom obitelji u zajednici s majkom koja osim mirovine nije ništa naslijedila niti ubilježena kao teret u z-knjigama.

Prošle 2013. umire majka nakon što je zadnjih godina došlo do velikih neslaganja te su živjeli zasebno u istoj kući.Brat M nije plaćao ni dom zadnjih mjeseci života majke ni sahranu. Ostavina kod JB bude sazvana za pokretnine i pozvano (opet) samo troje djece te sve dodijeljeno bratu M. Ovo dvoje se složilo misleći da je platio dom i sahranu.

U 2014. brat M pokreće ostavinu kod JB zbog naknadno pronađene imovine za majkom (pokretnine) te stiže Rješenje JB da je brat M jedini nasljednik. Sestra (jedna od uredno pozivanih) ulaže žalbu te JB ne šalje predmet na sud nego opet poziva spomenuto troje na ostavinu. Bit će za par dana..

 

Pitanje1. Da li je JB postupio po zakonu?

2. Da li je moguće tražiti da se obnovi ostavinska za ocem jer nisu svi pozivani niti su se odrekli nekretnina a oni koji su se odrekli u korist brata M su nasamareni jer postoje svjedoci da je bio loš prema majci te nije brinuo o njoj.

 

Možda je kasno al mojoj majci jako važno pa molim pomoć :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija