Jump to content

Nedolazak na ostavinsku raspravu


Nikk

Preporučene objave

Bliži se ostavinska rasprava na kojoj sam sunasljednik prema oporuci. Ukoliko ne budem prisutna na raspravi, može li se sve riješiti bez mene? Naime, i ja i drugi sunasljednik se slažemo da se postupi prema oporuci (i ne postoji nitko tko bi se tome suprotstavljao, odnosno opovrgavao oporuku), a ja zbog poslovnih obaveza nisam u mogućnosti prisustvovati raspravi i teško mi je uskladiti se s radnim vremenom javnog bilježnika.

Zato bih voljela da se to riješi bez mojeg prisustva. Može li to tako i moram li dati kakvu izjavu ili mogu jednostavno ne doći?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Vi možete napisati izjavu da prihvaćate sve što Vam po zakonu pripada ,a ako postoji oporuka kojom niste Vi obuhvaćeni tada tražite nužni dio koji Vam pripada.Izjavu treba ovjeriti kod JB i dostaviti sudu .Sudovi u pozivu imaju tiskanu obavijest o tome da se izjasnite o prihvaćanju nasljedstva ili odricanju .

Sami provjerite u katastru i gruntovnici čime je ostavitelj raspolagao ,te saznajte o bankovnim računima .Pozvane osobe trebaju dostaviti izvadak iz katastra i gruntovnice ,te svoj OIB(obavezno).

Uvijek je najbolje otići osobno na ostavinsku .Izjavu o prihvaćanju nasljedstva treba dati odmah na početku rasprave naročito one koja se odnosi na zahtjev za nasljeđivanje nužnog dijela .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija