Jump to content

Presuda i naplata prometne kazne od 2000 kn


kadatada

Preporučene objave

Pozdrav svima, nov sam ovdje pa se ispricavam ako sam krivo otvorio temu ili nesto slicno.... Neka admini prebace ako treba....

 

24.09.2013. sam napravio prometni prekrsaj, odnosno prosao sam kroz crveno, kazna je dosla nakon mjesec dana i iznosila je 2000 kn i 100 kn sudski troskovi... Zalio sam se na kaznu jel sam zapravo prosao na zuto, ali naravno, sutkinja je povjerovala policajcu i proglasen sam krivim. Danas sam podigao presudu, i sada moram platiti 2000 kn i 200 kn sudskih troskova i 1. mjesec sam dobio zabranu voznje.

 

Problem nastaje jel sam nezaposlen,nemam prihoda pa tako i da zelim ne mogu platiti kaznu jel nemam s cim! Ja sam to rekao sutkinji ali nju to ocito ne zanima. Nadao sam se da cu dobiti upozorenje jel nisam do sada kaznjavan !

 

Mislio sam odraditi neki dobrotvorni rad ili slicno, ali sam nasao ovo:

"pravomoćno izrečene novčane kazne do 2.000,00 kuna ne zamjenjuju se radom za opće dobro ni zatvorom osuđeniku fizičkoj osobi nego se ovrhom naplaćuju do naplate"

 

Mene sada zanima kako ce se oni naplatiti od mene, posto ja nemam nista, zivim sa roditeljima, na racunu nemam novaca i jel moguca neka vrsta zastare na ovakav slucaj ?

 

Unaprijed hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na odgovorima, puno toga ste mi razjasnili. Imam samo jos jedno pitanje... Ja cu vjerovatno naci posao za vrijeme trajanja te tri godine i malo je glupo da mi odmah na prvu placu sjednu i skinu cijeli dug (2200 kn ), pa me zanima jel moguce traziti otplatu na ratu i kome se ja trebam obratiti za takvu vrste naplate ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija