Jump to content

Nepravilni natječaji


antigona23

Preporučene objave

Je ste li primijetili slijedeće? Svakodnevno čitam natječaje i primjećujem kako su natječaji javnopravnih tijela dakle tijela državne uprave, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravnih osoba s javnim ovlastima.... nezakoniti i nepravilni - od struke, stručne spreme, radnog iskustva do probnog rada i dr. Samo da ne piše politički kriterij.

 

Smatram da bi trebao postojati mehanizam kontrole natječaja prije njihove objave (da se prvenstveno usklade sa zakonom jer znamo da njihovi podzakonski akti moraju biti temeljeni na zakonu).

 

Ne razumijem ako je konkretnim Zakonom za pojedino radno mjesto propisana VSS, a u natječaju stoji i VŠS. Vrlo jednostavno, svi koji se nešto malo razumijemo, možemo zaključiti da je taj natječaj nezakonit.

 

Možda se i u nečemu varam povodom navedenog, al baš me to srdi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Nažalost to je naša realnost.Nakon toliko odbijenica i nepravilnosti kod natječaja nisam izgubila pozitivno mišljenje o pronalasku posla s pravom.Vjerujem da me čeka posao koji mi je suđen,a da li je to s pravnom strukom ili ne vidjet ćemo.Danas više nego ikada trebe biti fleksibilan.Naučili smo kukati, a mislim da trebamo uživati u svakom danu ne opterećivati se s onim što je bilo i što će biti,jer svaki trenutak je bitan i mogao bi nas obogatiti.:smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija