Jump to content

Maloljetna majka ne prima porodiljne naknade i dječiji doplatak


miaanama

Preporučene objave

Pomozite...

majka sam maloljetne kći koja je rodila 20.11.2013. sina,mog unuka. Obzirom da je zbog bjekstva od kuće (zaljubila se i zbogom pameti...),posljedice su takve kakve jesu. Bila joj je izrečena mjera dom u Bedekovčini ali svega je onamo bila dva dana ,sve ostalo vrijeme ( deset mjeseci) u bjegu ,tj. u Riječi kod dečka. Tada je imala 16 godina ,on 21 ....protivila sam se braku jer nije sposoban uzdržavati moju kćer ,kamoli unuka. Skrivao ju je od policije koji sam stalno zvala i govorila GDJE MI JE KĆI I SA KIM ...nikakve koristi. Javila mi je da je trudna ,dolazi doma,centar NE DOZVOLJAVA NJEN OSTANAK LOŠE MENE I OPET JE ODVODE U BEDEKOVČINU...usput,par krađa su sasvim dovoljne da joj izriču mjeru maloljetničkog zatvora ,no,rađa u Rijeci i dom POVRŠNO preuzima brigu.

No ,nikako ja kao roditelj ne mogu doći do pravovaljanih razloga ZAŠTO NE DOBIJA PORODILJNI I DEČIJI DOPLATAK.

Samohrana ,maloljetna ,dečko ne radi i postao je nasilan i ljubomoran...problema preko glave. Nije ga htjela upisati kao oca jer je uvidjela kakav je i da bi možda mogla ostati bez bebe...u stalnom strahu je. Socijalna skrb ne reagira ,ministarstvo isto ....

MOLIM POMOĆ

ZAHVALNA BAKA I MAJKA !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predano je sve ,ali NITKO IZ CENTRA ZA SOCIJALNI SKRB ZAKON NE PRIMJENJUJE...Osim grofa ,psihologija u domu je nba svoju ruku tražila,zvala i zapravo činimo čudesa da bi mi kćerka dobila što je pripada.... zato nikome nije jasno kako i zašto...

ako tko zna kakav zakon ,članak,stavak....po kojem bi je odbili , MOLIM DA MI HITNO NAPIŠE

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Beba je uredno prijavljena i trenutno se nalazi u domu za djecu i majke u Riječi...problem jest što NITKO TOČNO NE ZNA ...navodno ,živi na račun države i nema pravo ,ali i djelatnice u domu su zbunjene . Problem jest što svako drugačije tumači zakon. Koga god pitamo,različite odgovore dobijamo ????

MOLIM VAŠE MIŠLJENJE I AKO NETKO DOISTA ZNA ...IPAK NIJE MALO ,1 600,00. + 400,00 KN DJEČJEG DOPLATKA ,A BEBA VEĆ IMA 5 MJESECI.

Zvala sam i ministarstvo ...šaltanje sa telefona na telefon ?!?!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija