Jump to content

Otkazni rok


mm505

Preporučene objave

Dao sam otkaz (zasad samo usmeno) i mislio sam odraditi otkazni rok od mjesec dana jer je tada prelazak na novo radno mjesto.

 

No, u trenutnom radnom ugovoru mi piše da je otkazni rok MINIMALNO mjesec dana pa me trenutno poslodavac želi zadržati i duže od mjesec dana na otkaznom roku.

 

A u zakonu o radu (članak 114) stoji da rok ne može biti dulji od 30 dana. Tko je u pravu i mogu li otići nakon mjesec dana??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali u zakonu pise da radnik za to mora imati važan razlog. Koji je to razlog? Je li može odlazak na drugo radno mjesto biti takav razlog?

 

Koliko je meni poznato, po zakonu vi niste duzni poslodavcu reci zasto dajete otkaz.Mozete jednostavno reci da su to osobni razlozi.Na vasem mjestu nebih spominjala drugo zaposlenje ako to vec niste ucinili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav. Imam sličnu situaciju, s time da sam predala molbu za otkaz prije tri tjedna, a poslodavac se jos nije ocitovao o datumu prestanka rada. Zakonski rok od 30 istice s krajem iduceg tjedna. Sto nakon toga ako poslodavac ne zeli rijesiti situaciju prema hrvatskom zakonu, kako dalje? (radi se o stranoj osobi koja je otvorila firmu u hrvatskoj)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I dalje molim za odgovor na svoje pitanje jer je situacija dosta hitna (imam pravo i na par slobodnih dana koje poslodavac također osporava pa bih htjela vec u ponedjejak poceti rjesavati stvari). Da li trebam sastavljati kakav dopis, treba li mi pravnik za to itd.. kako da tehnicki rijesim situaciju. Hvala puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Imam jedno pitanje koje zahtijeva brzo rješenje. Naime, potpisao sam ugovor na mjesec dana s jednim trgovačkim lancem, nakon par odrađenih dana pojavile su mi se neke nepredviđene obaveze na fakultetu, jer i studiram izvanredno, koje zahtijevaju da prekinem radni odnos. Ako mi poslodavac ne izađe u susret sa sporazumnim raskidom ugovora, koje su mi mogućnosti, koliko iznosi otkazni rok za tako kratko razdoblje i ima li ga uopće? Prema Zakonu o radu i Kolektivnom ugovoru, čini mi se kako bi se tu radilo o dva tjedna? Unaprijed se zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija