Jump to content

Otpis duga


Moby

Preporučene objave

ovo je nevjerojatna zivotna prica moje supruge...

 

Sve krece od kad je bila maloljetna - njen otac otvara racun na nju, podize novac (NIKOME U BANCI NIJE JASNO KAKO), roditelji se rastaju, otac odlazi od kuce...danas moja supruga (24 godine) ima dug na tom racunu, nalazi se na crnoj listi i ima kamate + sudske troskove koje mora podmiriti...(napomena - banka je oca tjerala sudski, medutim on se nikad nije odazvao pozivu - mi nismo zaprimili nikakve pozive, samo smo usmenom predajom rodbine saznali da on iste dobiva)

 

Sto je najgore, naivni smo i po sljedecem primjeru: prije nekih 1,5 godina moja je supruga imala potrebu otvoriti jedan privatni racun - naravno to nije proslo zbog postojeceg duga...zatim smo krenuli u analizu duga, pregovore i sl. sto je rezultiralo otpisom duga iz banke, te smo napokon dobili racun u banci...tek jucer, nakon cca. godinu i pol dolazimo u drugu banku otvoriti jedan novi tekuci racun na njeno ime i hopa - ne ide...zenskica nama sve o crnoj listi i 100 problema...pa kako smo dobili racun u prosloj banci??!!

 

 

pitanje:

1) nakon sto smo dogovorili "otpis duga" koji ionako nije njen, jer ona te novce nije mogla niti podignuti s obzirom na godine - ponavljam, nikome nije jasno kako je te novce uopce njen otac podignuo...znaci nakon sto je banka priznala otpis duga - nama i dalje ne dolazi nikakva obavjest da dug i dalje postoji, kamate rastu i tako bi islo u nedogled...

cemu sluzi taj otpis duga????!!!!!

 

2) molim Vas ukoliko netko ima neku informaciju koja bi pomogla u rjesavanju tog problema...ili neko pitanje - please, help!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obrati se direktno zahtjevom Hrvatskog udruzi banaka, naime oni na zahtjev pojedine banke fizičke i pravne osobe stavljaju na tzv. crnu listu (po meni to je totalni šlamparaj) i stavljaju ih tako da uopće ne provjeravaju da li je netko nekome nešto dužan, temeljem čega, i tako to. Na toj si listi najmanje 3 godne od dana od kada je dugovanje prema nekoj banci podmireno.Kad te oni izbrišu s te liste, a za to će ti najvjerojatnije biti potrebno pribaviti suglasnost banke koja je dala prijedlog da se tamo pojaviš (koja je inicirala postupak), problem će biti rješen.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu...definitvno cu probati rjesiti aj problem sa crnom listom na taj nacin...

 

Medutim postoji li neko rjesenje za taj novac koji je podignut i sve kamate i sudske troskove koje su nagomilane tijekom tih godina?

 

koliko sam ja shvatio - u banci mi kazu: otpis duga ne postoji kao pravni termin (pa kog je to vraga supruga dobila crno na bijelo kao rjesenje iz banke prije cca 1,5 godina??), te posto "taj termin ne postoji, kazu oni - nitko nece ostati duzan banci, a to cete vi platiti - u protivnom ste na crnoj listi, ne mozete otvoriti novi racun"...ukratko moja je supruga i radno nesposobna radi tog problema!!!

 

Ono sto ja zelim postici - neka sjednu njenom ocu na neki nacin i njega prisile na rjesi taj dug - zakonski ga moja supruga u to vrijeme niti nije mogla napraviti (ponavljam - bila je maloljetna)

 

Ukratko to znaci: sad vise nije maloljetna (24), dug od oca koji je u to vrijeme podignuo taj novac ne mogu naplatiti, mi ne dobivamo tijekom godina nikakve pozive za sud, nikakve informacije iz banke, jednostavno prilikom otvaranja novog racuna (bezuspjesno) saznajemo da dug i dalje postoji + kamate + sudski troskovi...i to moramo mi platiti jer je supruga sad punoljetna, a banci je lakse nas maltretirati jer ih trebamo, nego pravog duznika

 

 

BTW: jos jednom hvala za savjet po pitanju crne liste...

he,he,he - kad se samo sjetim da smo imali planove otvoriti obrt na nju - a na kraju se "ugodno" iznenadili postojecim stanjem...pa to je katastrofa...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija