Jump to content

Da ali je ovo nepropisno zaustavljanje od strane poliajca?


anonimno

Preporučene objave

Ovako u 1. mjesecu zaustavio me policajc jer nisam stao napješačkom.

 

Kao prvo vozio sam po propisu, a pješak je izletio iz dućana bržim hodom pravo na pješački i kad me vidio vratio se natrag. Nisam stigao stati, išao sam oko 40-50 km/h. Policijski kombi bio je parkiran možda 20 metara od pješačkog i kad se približavao kombiju policajac je kao sumanut izletio iz njega mašući palicom, dakle kad sam ga i učio odmah sam i skrenuo. Nije stajao na cesti nego je izletio kao da se skrivao cijelo vrijeme i vrebao u retrovizor tko neće stati na pješačkom.

 

E sad to mi e ne čini po zakonu niej bio na vidljivom mjestu odnosno skrivao se, izletio mi na cestu itd.

 

Dalje samo je uzeo podatke, nije mi dao nikakvu kaznu, mislio sam da mi ej samo uzeo podatke, kad ono jučer mi dođe prekršajni nalog od suda. Nije mi ni rekao dame kažnjava.

 

Dal da uložim prigovor? Kaznio me usput i za pojas. Sve skupa 1100 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim uložiti prigovor kako piše no nije mi jasno nešto. Nalog sam primio jučer, a piše da prigovor mogu podnesti 8 dana od primitka, kako oni znaju kad sam ga primio? Nešto mi se dugo čini da nalog/rješenje putuje 7 dana dana na moju adresu? Mogu lis e slobodno ravnati po tome 8 dana od primitka nevezano za datum na nalogu?

 

Nadalje me zanima kad navodim da se žalim na prek. nalog broj taj i taj datuma tog i tog. E sad me zanima koji datum tu ide? Onaj kad je počinjen prekršaj ili datum koji piše na nalogu dakle 28 srpnja. Jer ako piše 28 srpnja i ravnam se po 8 dana od primitka onda izgleda kao da sam se zakasnio žaliti ili to nema veze s tim?

 

I što točno nije po propisu, samo način na koji me zaustavio ili i to što me nije obavijestio da me kaznio?

 

Da li mi se pametno žaliti ako sam se već jednom žalio za teži prekršaj i još čekam odgovor od suda? Da se ne bi zainatili pa ubrzali postupak, zainatili se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I što točno nije po propisu

 

osim tvoje voznje u zoni pjesackog prijelaza, a koja je bila takva da se nisi mogao sigurno zaustaviti ispred prepreke koju si bio duzan ocekivati (jer ako nisi duzan ocekivati pojavu pjesaka na pjesackom prijalazu onda nisi duzan ocekivati nista) - sve drugo je bilo po zakonu.

 

a sve kada i nekakvo zaustavljanje od strane policije ne bi bilo "po zakonu", uopce ne vidim na koji bi te to nacin moglo spasiti od prekrsajne odgovornosti, pa nije zaustavljanje prometnog prekrsitelja pretres bez naloga?!

 

rubens je sa procjenom 99:1 nepopravljivi optimist.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a sve kada i nekakvo zaustavljanje od strane policije ne bi bilo "po zakonu",

 

i da ne bi bilo nesporazuma, ovo "ne bi bilo po zakonu" je iz teoretske sfere, u konkretnom primjeru je sve bilo po zakonu - covjek vidi lika koji zamalo pobere pjesaka na pjesackom, izadje iz sluzbenog vozila i zaustavi ga "stop" palicom... mislim sto je drugo trebao uciniti, nazvati te mobitelom i njezno zamoliti da stanes, ako ti se da i ako trenutno nemas pametnija posla?!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija