Jump to content

Odvjetnik zloupotrijebio moju punomoć


vlastnik

Preporučene objave

Poštovani!!

 

Izvinjavam se što nezman baš dobro hrvatski, ali nadam se da čete me razumjeti.

Imala sam prometnu nesreću u Hrvatskoj , čijega auto je osiguran kod hrvatskog osiguranja . Nakon lječenja sam predala dokumente hrvatskom odvjetniku, kojemu sam također potpisala punomoć da me zastupa na sudu, tužili smo osiguranje za ozljede. Poslije skoro 10 godina ( nakon nesreće ) sam htjela dobiti barem neki dokumenat od odvjetnika, da mogu kod suda zatražiti što se dogodilo sa mojim predmetom, pa sam napisala pismo odvjetniku i zatražila kopije dokumenata, da dobijem barem br. predmeta. Nakom dugo vremena zvao me odvjetnik, jer sam ga više puta zvala i ostavljala poruke. U telefonskom razgovoru rekao mi je „frajer“, da je ovaj slučaj odavno riješen i da je on o tome več samnom razgovarao. Sam se dogovorio sa osiguranjem i riješio tužbo što smo imali uloženo na sudu, bez da me bilo šta pita ili obavijesti. Naravno uzeo je i novac. U telefonskom razgovoru se nikako nije ničega mogao sijetiti kada je to bilo, niti kako se to pitanje riješilo , rekavši da dođu u njegov ured . Jasno sam mu rekla, da tražim, da mi pošalje dokumentaciju u vezi s tim kako bi vidjela kako i što je riješio i da mogu koga pitati za savjet, jer treba tražiti od njega zatezne kamate i drugo. Sada ga nemogu više dobiti, bili smo dogovoreni da me nazove i ništa od toga. Niti mi nije poslalo dokumenata poslije svega toga.

 

Mislim, da je odvjetnik zloupotrijebio moju punomoć i učiniti prijevaru , jer je moj novac pokupio sebi u džepu, a nagodio se sa osiguranjem bez moje suglasnosti i pitanja dali se ja slažem sa tim.

 

Što mogu sada učiniti , gdje mogu da ga prijaviti, da mi proslijedi kopije dokumenata o zaključku tužbe. Dali bude Hrvatska odvetnička komora reagirala ili ona više stoji na strani odvjetnika, da ga prijavim hrvatskom državnom tužiteljstvu" ?

 

Ima li bilo koja europska institucija , što bi mi mogli pomoći, da dobijem svoj novac i svoje pravo.

 

Molim za vaše prijedloge , iskustva ili mišljenje ?

Hvala unaprijed !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija