Jump to content

Odustajanje poslodavca od žalbe (do kada)?


VladimirS

Preporučene objave

Poštovane kolegice i kolege

 

Poslodavac (Škola) je sa radnicom (učiteljicom) nepravomoćno izgubila radni spor na Općinskom sudu i žalila se 3.5.2010.

18.5.2010. je na Općinski sud stigao odgovor na žalbu

19.5.2010. je sudac Općinskog suda žalbu i odgovor proslijedio na Županijski sud.

Tijekom godišnjih odmora sudaca, Škola je 20.8.2010. pismeno odustala od žalbe i podnesak o odustajanju dostavila Općinskom sudu koji je u istoj zgradi sa Županijskim.

Sudac Općinskog suda taj podnesak NIJE NIKADA dostavio Županijskom sudu. Nema bilješke da je zvao Županijski sud. Nije donio bilo kakvo rješenje o odbacivanju !?

15.7.2010. prije odlaska na godišnji odmor odvjetnica radnice je na sudu provjerila i u njenom pretincu nije bilo nikakve presude.

Na omotu Pr spisa prekriženo je ime i prezime suca koji je održao dvije rasprave i napisano ime i prezime drugog suca

22.7.2010. sudac sa drugačijim parafom od prvostupanjskog suca u Pr-spis rukom upisuje bilješku "ovosudna presuda preinačena. Dostaviti II st. presudu strankama"

25.8.2010. ujutro odvjetnica poslodavca nazvala je radnicu da sutra 26.8.2010. dođe u Školu raditi. Nešto kasnije istog dana 25.8.2010. odvjetnica poslodavca je nazvala radnicu da sutra ne dolazi raditi jer joj je presuda još 10.6.2010. - preinačena!?

Na unutrašnjoj strani spisa Gž rukom piše da su donesene - dvije presude!?

Jedna 10.6.2010., a drugi datum ispod je "prekrečen" pa opet ispravljan (umjesto precrtan). Gž spis nije ulijepljen i nisu mu numerirane stranice, a u Pr spisu su brojevi nekih stranica prepravljani. Brojevi nekih stranica sa listova i neulijepljenog papira na kraju Pr spisa se ne poklapaju. Ovaj radni spor je pravomoćno okončan za svega 4 mjeseca i 2 dana iako ista Škola vodi radni spor koji traje i preko 20 godina!?

Na Županijskom sudu tužiteljici se temeljem novog Sudskog poslovnika koji je ukinuo čl.3.st.6. kao vanjskom korisniku ne dopušta ograničeni uvid u eSpis. Predsjednik Općinskog suda je pismeno odobrio uvid u eSpis, ali to tužiteljici već danima onemogućuje.

Službenice u P i Gž kancelu su prema tužiteljici vrlo neljubazne kada traži fotokopiranje dijelova spisa koje nije nikada dobila (npr. podnesak tuženika o odustajanju od žalbe)

Napomena radi lakšeg razumijevanja:

U trenutku preinačenja presude Škola je bila u blokadi zbog ovrhe radnice čiji radni spor je trajao čak - 19 godina!? I još traje... U tom radnom sporu vrijednom blizu 2 milijuna kuna sa Općinskog suda je istom sucu nestao spis debljine 60 cm pa je uz pomoć radnice rekonstruiran. U Školi je 2010. kao učiteljica radila i sestra predsjednice Općinskog suda. U U Školi je 2010 učenik bio i unuk jednog od potpredsjednika Sabora. U vrijeme Domovinskog rata u Školi zbog gardista nije bilo nastave ni učenika, ali se u XII mj/1991 usred bombardiranja kao tajnica Škole zaposlila razredna i kućna prijateljica sada predsjednice jednog višeg suda...

Pitanje:

Ima li tko kakvu Revr ili sentencu Vrhovnog suda RH iz koje se vidi do kada se u parnici može odustati od žalbe i do kada je sud vezan tim odustankom stranke;

a) do donošenja pravomoćne odluke (čl. 349.st.2. ZPP) ili

b) do otpravljanja odluke (čl. 334.st.1. ZPP) ?

Unaprijed hvala na odgovorima i komentarima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija