Jump to content

ovrha za dnevnu parkirnu kartu


paskual

Preporučene objave

Ukratko da opišem što se dogodilo:

19,3,2013 je moj otac sa mojim vozilom parkirao u Puli na parkiralištu kojim upravlja grad na normalno parkirno mjesto, napominjuem da je moj invalid a sa pravom parkiranja na mjesta predviđena za invalide. S obzirom da na mjestu za invalide bilo na divlje parkiran auto bez oznake dopuštenja tj invalidnosti moj otac je parkira na prvo slobodno mjesto odmah do sa istaknutom oznakom.

Pri povratku je na auto našao dnevnu parkirnu kartu u iznosu od 130,00 KN. pri povratku kući napisali smo prigovor i poslali ga mailom kako je bilo navedeno u kazni sa danom 24/3/2013, dana 26/3/2013 dobivamo odbijenicu s navodom da invalidan mjesta nisu u njihovoj domeni te da mora platit kaznu. Što smo isti dan i napravili.

E sad tu nastaju problemi, nažalost je u meilu više nemam njihov odgovor več imam samo svoj prigovor. Isto tako nemam ni prvobitni prekršajnu uplatnicu. Na uplatnici je pisalo da ako se plati u nekom određenom roku, nažalost se ne sječam dali je bilo 24 sata ili 8 dana da se odobrava popust od 50 %. S obzirom da smo mi uložili prigovor smatrali smo da ako platimo kaznu odmah po dobivenom odgovoru isto tako vrijedi popust od 50%. Te smo mi 26/3/2013 uplatili 65,00 kn prema popustu, i smatrali da smo obavili svoju dužnost.

jučer sam ja dobio na svoje ime riješenje o ovrsi za dug koji traje od 27/3/2013 u iznosu od 130,00 kn +500,00 naknade za ovršni postupak+60 javnobilježničke nagrade+ 30 klauzole ovršnosti +30 poštarine+ 40,00administracije+na sve to pdv u iznosu 955,00kuna.

Ja iskreno neznam di smo mi pogriješili??????

 

Molim pomoč što da radimo, dakle imam ovjerenu potvrdu banke o izvršenoj uplati 26/3/2013 u iznosu 65,00kn (50%)kazne uplečene s mojeg računa na kojeg glasi i autu te kazna dnevne karte, imam poslani prigovor.

Prvo me kopka to što oni u tih godinu dana nisu nijednom poslali niti opemenu ili bili koji dokument u kojim se traži da ja platim nešto što sam tako i onako smatrao podmirenim.

drugo u prigovoru sam navedeno da nisam ja vozio pa bi o ovrha trebala glasit na mog oca.

treče podnmirili smo dug kako je navedeno u kazni jedino može bit da nisu uvažili popust od 50 % pa bi sukladno tome i ovrha trebala glasit na sporni dio dugovanja u iznosu od ostalih 65 kuna.

 

DAli mi može neko pomoč što da radim dali da šaljem žalbu sa kojim navodima gradu, odvjetničkom uredu ili javnom bilježniku. Dali odvjetnički ured može povuć ovršni postupak ako dokažem uplatru uplatnicom ili moramo ić dokazivat sudski pošto je riješenje več izdano, nopominjem da nismo niti dobili prijednog o o vrsi več direkto riješenje o ovrsi( u biti piše prijedlog o ovrsi na istom listu pa naknadno riješenje o ovrsi a na drugoj strani lista ovjera od bilježnika).Pitanje dali predan prigovor odgađa provedbu ovrhe????

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uz rješenje za ovrhu dobili ste i prijedlog za ovrhu.

na rješenje za ovrhu uputite prigovor javnom bilježniku. po uputi o pravnom lijeki (u roku od 8 dana od primitka rješenja). ako u zakonskom roku ne uputite prigovor rješenje za ovrhu će postati pravomoćno i imate obvezu platiti potraživanje.

osporavajte dug u cijelosti s obrazloženjem da je parkiranjke plaćeno po primitku računa.

pozovi se i na zakon o zaštiti potrošača. (niste naručili dnevnu parkirnu kartu koja je u biti ugovorena novčana kazna koja se po zakonu ne onosi na novčana potraživanja na novčana potraživanja)

 

http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/51102-Reklamacija-dnevna-karta-Zagrebparking?highlight=dnevna+parkirna+karta

 

obrati pozornost na post korisnika OrsatDBK

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija