Jump to content

Prekršajni nalog Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju gra


kristina52

Preporučene objave

Pozdrav,

prije godinu dana, točnije 15.5.2013. sam dobila kaznu od ZET-a zbog vožnje bez vozne karte, žalila sam se na kaznu u određenom roku (jer sam studentica, živim u studentskom domu uz minimalna primanja), ali na tu žalbu nikada nisam dobila odgovor. 9.4. 2014 na adresu mi je stigao Obavezni prekršajni nalog gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada komunalne poslove i promet grada Zagreba u kojem me proglašavaju krivom i kažnjavaju novčanom kaznom od 200 kuna + 100 kuna za troškove postupka, istekao je rok za plaćanje kazne te u navedenom roku nisam platila kaznu jer nisam bila u Hrvatskoj, čega je posljedica postupanje po članku 152. stavak 3. i 4. Isto tako u roku predviđenog za prigovor nisam podnijela prigovor, što isto rezultira prisilnim izvršenjem.

Mene zanima, kako to da gradski ured djeluje kao prvostupanjsko tijelo prekršajnog postupka, zašto provode sumarni postupak u kojem me proglašavaju krivom bez moga sudjelovanja, da li mogu naknadno platiti kaznu iako je rok plaćanja istekao?

Unaprijed hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija