Jump to content

izjava svjedoka


robertto

Preporučene objave

Ne, ali rješenje nudi čl. 242. st. 2. ZPP-a -

 

"Svjedoci koji se zbog starosti, bolesti ili teških tjelesnih mana ne mogu odazvati pozivu, saslušati će se u svom stanu."

 

Međutim, predloženi svjedok mora raspolagati konkretnim i za sud bitnim spoznajama, u protivnom će ga sudac rješenjem odbiti, budući ovakovo ispitivanje svjedoka suci baš i ne vole previše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako da bi eventualno odbijanje saslušanja navedenog svjedoka bilo podložno prilično detaljnom ispitivanju po izjavljenoj žalbi stranke koja ga je predlagala.

 

Međutim, isto tako, ukoliko se navedeni svjedok predlaže saslušati na okolnosti koje nisu relevantne za slučaj ili on o istima ima tek posredna saznanja, a imajući u vidu i čitav dotadašnji dokazni postupak te ekspeditivnost i ekonomičnost postupka - sudac ima dispoziciju da takav dokazni prijedlog odbije, ali tada se izlaže već spomenutome, u slučaju da se Županijski sud ne složi sa njegovim obrazloženjem odbijanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija