Jump to content

Poništenje ugovora o nasljeđivanju i darovnice


uvijeknebitna

Preporučene objave

Zanima me može li roditelj koji je s jednim djetetom sklopio ugovor o nasljeđivanju i kojega su potpisali oba roditelja i brat se poništiti ili povući iako je 1/2 kuće za koju je i napravljen dobila građevinsku dozvolu za adaptaciju i dogradnju i radovi su odmakli, dok je drugom bratu data darovnica i u njegovom se dijelu ne radi ništa, a želja je da se riješe nesuglasice i sukobi između dva brata?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dokument koji smo na sudu potpisali i u kojem stoji da otac daje svom sinu točno navedene podatke od veličine,broja, pozicije i sve ostalog što se nalazi u tom dijelu kuće kao i okućnice oko toga dijela. Mogu reći slobodno kao jedna darovnica samo sa razlikom što je ovjerena na sudu i od cijele obitelji, roditelja i dva sina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Ja imam jednu situaciju, i zanima me dali i kako se moze poništiti darovnica. Naime, moj tata (samo biološki), tuži moju mamu za pola kuče, ta price ide unazad skoro 30 godina. Kad su se vjenčali (1987. g) na prevaru joj je dao papir da potpise da poklanja njemu pola svoje kuće, kuću koju je njoj poklonila njena mama, moja nona. Naravno ne može se dokazat da je na prevaru to dobio. Rastali su se 2000. godine i od tada se prestao javljat i zanemario je svoju djecu (troje nas je). Mama je jedino uspjela preko suda ga izgonit da plača alimentaciju i to je sve što smo od njega ikad dobili. E, sada, nakon 15. godina nas se sjetio, i tuži moju mamu, neznam točno za šta al je rekao da ce dobit poziv za sud u vezi kuće. Ja znam ako trazi raspodjelu i da bude crno na bijelo koji tocno dio kuće njemu pripada da će on to prodat. on je u stanju vlastitu dijecu izbacit na ulicu za svoju korist. Znam da je jedan od razloga za poništavanje "nezahvalnost" al navodno samo ako je u pitanju fizicka nasilnost, pošto nema dokumentacije da je fiziscki nasrnuo na moju mamu sta jos mozemo napravit da se to ponisti i da se izgubi iz nasih zivota? I koja su njegova prava i sta mogu ocekivat?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija