Jump to content

da li moram plačati alimentaciju ako se bivša supruga uda?


piroman1972

Preporučene objave

pa na primjer zato kaj ja sad više nisam sposban drugoj ženi išta pružiti...dok moja bivše ljetuje s ljubavnikom u Dubrovniku...a ja joj ne valjam jer me ocjedila....i ostavila kredit...nisam protiv alimentacije,ali ja se nisam želio rastati....pa zašto onda njoj djete i sve to.....?

po čemu je bolja? samo zato kaj je žensko......sad je djete kod mene mjesec dana.....misliš da smatra da ona meni treba dati mjesečni iznos alimentacije ? ne....ona izlazi van s ljubavnikom....JA ŽELIM IMATI OBITELJ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da alimentacija.......ali gdje je tu pravda?

ja više nisam samostalan čovjek...plačam zajednički kredit,alimentaciju,pa kad platim režije i račune ostane mi jedva nešto sitno.....a ona ljetuje u Dubrovniku ,izlazi svaki dan..itd....pa šta ja moram bit kažnjen ?nisam ja želio razvod....a podjelit kredit ne želi......ja volim svoje djete...samo sam zabrinut da ću ostat sam jer nemogu više išta drugoj pružit.....

već dve godine sam u stanu i ne izlazim van jer moram paziti svaku kunu,....platim alimentaciju,a kad je djete kod mene opet mu kupujem kaj mu treba...jer ga volim i ne mogu joj reći ne....

IMA KO KAKAV SAVJET DA IZAĐEM IZ TE SITUACIJE?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam pravnik i po tom pitanju vam ne mogu bit od nikakve pomoći, ali izgleda da vaš problem nije pravne prirode. čini mi se da ste razočarani svojim životom i ljuborni na bivšu suprugu jer ljetuje sa ljubavnikom dok vi morate štediti svaku kunu da bi mogli plačati alimentaciju. ne znam što bi vam rekla i iskreno se nadam da će vam netko od pravnika odgovoriti možete li tražiti da dijete živi s vama ili da nekako dokažete u kolikom ste lošijem financijskom stanju od djetetove majke, ali u tom slučaju vjerojatno ništa od ove prve solucije, pa ... možda možete potražiti neki bolje plaćen posao, raditi nešto "u fušu", ptrudit se više biti među ljudima, izlaziti, upoznati nekoga novoga ... ne treba za svaki izlazak kesa para ... :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E JAPANKA U PRAVU SI ZA KESU PARA......

ali...... pa zar ja moram raditi ko crnac?

uostaloma zašto ona ne nađe bolje plačen posao? ima primanja 2900,ja radim u vojsci imam 4300.mislim da je bolje plačeni posao teško naći u današnja vremena.......uostalom zakon mi zabranjuje da igdje dodatno radim kao vojna osoba........uostalom volim svoj posao i za njega sam školovan....smješno je da mi je pravnica na czss savjetovala da fušam.....pa kaj je to pravna država?

uostalom probao sam itražiti nešto sa strane al...zbog prirode posla ne mogu bit na raspolaganju...smjenski rad,straže ...teren....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što je vaša bivša supruga našla ljubavnika ili novog partnera s većom zaradom nije vaš problem.

 

Nije lako prihvatiti činjenicu da vas je napustila zbog drugog muškarca, ali nije niti njegova krivica što više od vas zaradjuje.

 

Ako se gospodja uda to ne znači da je njezin suprug dužan uzdržavati vaše dijete ( TO MOŽE BITI SAMO NJEGOVA DOBRA VOLJA), ali vaša je obaveza pomoći pri uzdržavanju djeteta.

 

Iako se niste željeli rastati ipak je došlo do toga jer niste našli zajedničko rješenje problemu koji vasa je do rastave i doveo.

 

Ne znam o kakvom se kreditu radi, ali i to se može riješiti pravno. Nije svakoj ženi kriterij muškarac koji ima novaca.

 

Vidite ja sam bila udana za muškarca koji je od mene 3 do 4 puta manje zaradjivao, a na kraju sam shvatila da je to bilo samo iz koristoljublja.

 

Sad ste jako razočarani što ste u takvoj situaciji i što ste sami. Ta žena trenutno ne razmišlja da bi vam se vratila, zato jer biste vi htjeli imati obitelj. Žalosno je što ste ostali bez nje, ali i za to trebaju biti i ostali članovi vaše obitelji zaiteresirani, što nije slučaj kod vas.

 

Ne brinite se, kad sve to prebolite, kad budete "zračili" optimizmom onda će se naći osoba kojoj neće biti važno koliko zaradjujete, već će svoju zaradu podijeliti s vama, a i razumjeti vašu bol koju ste prošli.

 

To je sve proces koji treba vremena, ne mogu se neke stvari promijeniti preko noći pogotovo ako ne ovise samo o vama.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija