Jump to content

Hitno ALIMENTACIJA KAO PRIHOD???


mamab

Preporučene objave

Poštovani,

MOLIM za pomoć da mi se objasni sljedeće.

U Petak sam bila u CZSS radi utrvđivanja prava na zajamčenu minimalnu naknadu. Do sada sam primala socijalnu pomoć u iznosu od 850kn. U kućanstvu živimo dijete i ja. Primam i doplatak za pomoć i njegu u punom iznosu.

U centru su mi rekli da nemam pravo na zajamčenu minimalnu naknadu jer otac dijetata plača alimentaciju u iznosu 1550kn pa su mi objasnili da se za djete od 9god. oduzme iznos od 540kn (nisam sigurna točno u kn.) i da ostatak se računa kao prihod i da time gubim pravo na zajamčenu minimalnu naknadu. Čekala sam rješenje 6mj na pravo za socijlnu pomoć isplatili su mi je nakon 9mj. a sada mi je oduzimaju radi ALIMENTACIJE.

Ja kao običan građanin koji se ne razumje u pravo mogu samo reći ako je to tako da onda po tome moje dijete uzdržava mene od novaca koji pripada njemu. Naravno da nas to tjera na dno jer dijete koje ima pravo na doplatak za pomoć i njegu sada od novca koje prima treba uzdržavati majku. Time gubimo sva prava pa i na jedan dio troškova za reži. Što znaci da on i ja trebamo živjeti od 1550kn. Očajan sam ne spavam već noćima ne znam kako ćemo dijete i ja živjeti i di su tu prava djeteta.Škola, režije, hrana.

Molim VAS ako netko razumije taj dio zakona da mi ga objasni.HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Vidtoga jela sam vaš komentar a i ja sam se našla u istoj situciji samo prije dva tjedna.Socijalnu pomoć čekala sam gotovo 7 mjeseci i dobila 850 kuna za dijete i mene.Rješenje je stiglo u 5.mjesecu a već u 8.sam bila na razgovoru u socij.radu gdje su mi rekli da zbog alimentacije neću više dobijati ništa,ni za režije.Stvarno sam zgrožena i ne mogu vjerovati da je to moguće.Zanima me da li ste što čuli u vezi toga jer ja ništa ne mogu sznati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija