Jump to content

plaćanje dijela kazne, dali platiti i ostatak??


ice_23

Preporučene objave

Dobro večer,

 

Zanima me dali sam dužan platiti ostatak od 300 kn kazne, a dio sam već platio 700 kn od ukupno 1000 za prebrzu vožnju, naime nemili događaj se desio 19.05.2011, pa neznam dali je sad već nastupila zastara ili ne??? Plaćao sam samovoljno na rate kako sam imao, a po uplatnici od prekršajnog naloga. Brine me zbog toga što neznam dali ću ako ne platim ostatak završit u registru za neplatiše, pa da neću moći registrirati vozilo, molim odgovor.

 

Puno hvala

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svrhu provedbe navedenih uskrata, Ministarstvo pravosuđa ustrojilo je Registar neplaćenih kazni u koji ulaze osuđenici za sve prekršaje kojima je odluka o prekršaju postala pravomoćna nakon 01.01.2014 godine, a koji novčanu kaznu nisu platili u dobrovoljnom roku za plaćanje kazne određenom u odluci o prekršaju. Registar obuhvaća osobne podatke o počiniteljima prekršaja, podatke o pravomoćnoj odluci, podatke o visini neplaćene novčane kazne te podatke potrebne za uplatu novčanih kazni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Dobar dan,

 

molim pomoć ako je ikako moguće. u 6 mjesecu 2014 godine počinila sam prekršaj po članku 49. stavak 1 i 2 (valjda vožnja u krivom smijeru punih dva metra koliko je od garaže do izlaza na ulicu) Policija me zaustavila i izdali mi prekršajni nalog na 2000 kn i 100 kn njihovih troškova. po dopuni prekršajnog zakon članak 425, stvak 1 i 2 u roku od tri dana platila sam 50% kazne tj. 1000 kn i 100 kn troškova. Odmad sma u postaju odnesla uplatnice te su rekli da je ok. da bi mi sad u 9 mjesecu FINA s tekućeg računa podigla 1000 kn. Bila sam ponovo u postaji no tvrde mi da nisam u pravu i da nisam smijela platiti samo 50% već 2/3. Sad me zanima da li da i dalje ustrajem na tome da sam ja u pravu i idem dalje do načelnika ili da se poklopim ušima i šutim.

 

Hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad me zanima da li da i dalje ustrajem na tome da sam ja u pravu
Ustrajat možeš ali u pravu nisi.

čl.245

»(1) Ako zakonom nije određeno drukčije, novčana se kazna može naplatiti na mjestu počinjenja prekršaja u visini polovice propisanog minimuma ili polovice točno određenog iznosa novčane kazne propisane propisom o prekršaju za prekršaj za koji je kao kazna propisana samo novčana kazna do 2.000,00 kuna za fizičku.....

 

Za tvoj prekršaj je propisana kazna 2000-5000 kn,2 boda i 3 mjeseca oduzimanje vozačke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija