Jump to content

nema teme ima problema


tina3

Preporučene objave

suprug mi je osuđen 3.svibnja 2011.g zbog kaznenog dijela iz čl.209.st.2 KZ na uvjetnu kaznu u trajanju od 8 mjeseci. Uvjet je bio da redovito plaća mjesečnu alimentaciju i u roku jedne godine zaostatke. Kako je bio nezaposlen i u teškoj materijalnoj situaciji mjesečnu alimentaciju je redovito plaćao,ali zaostatke nismo mogli.

u lipnju 2013.god.uvjetna je opozvana zbog neispunjenja jednog od dva uvjeta.

u siječnju dobiva poziv od suca izvršenja s uputama da se javi u centar za dijagnostiku. Saljemo zamolbu sucu izvršenja za odgodom zatvorske kazne kako bi ja podigla kredit i platili zaostatke i nakraju izbjegli kaznu zatvora. Dobivamo potvrdan odgovor, te ja dižem kredit i u ožujku plaćamo zaostatke na ruke skrbnika, suprug i skrbnik potpisuju kod javnog bilježnika izjava da s tim danom nema više nikakvog potraživanja. Naš odvjetnik taj dokument šalje općinskom sudu, a suprug odlazi u travnju osobno provjeriti gdje mu tajnica daje podatak da su dokument primili i da je sve u redu.

Međutim, u lipnju nam policija dolazi na vrata i odvodi supruga u centar za dijagnostiku jer je sudac izvršenja izdao nalog.

  1. Drugi dan odvjetnik šalje faksom podnesak za ponovljeni postupak(kažu na sudu da je to trebao napraviti odmah kada je plačeno,,,, uglavnom promjenila sam odvjetnika). zatim slijede razna obećanja, za dva dana da će riješiti, pa tjedan dana i zadnja da je sutkinja koja je uzela predmet otišla na godišnji do 22.7 i da moramo čekati. Zbog godišnjih odmora da nema tko uzeti predmet. Novi odvjetnik mi sad kaže da će skrbnik morati doći na sud dati izjavu u vezi tog dokumenta koji je ovjeren kod javnog bilježnika. zanima me dali će oni njega uopće pustit kada konačno dočekamo da prođu sve te procedure.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drugi dan odvjetnik šalje faksom podnesak za ponovljeni postupak(kažu na sudu da je to trebao napraviti odmah kada je plačeno,,,, uglavnom promjenila sam odvjetnika).

 

Trebao je, naravno. Pogotovo kada je ovim recentnim izmjenama iz prosinca 2013., ispravljena velika nepravda ranijeg uređenja i u tekst ZKP-a unesena osnova za obnovu kaznenog postupka (čl. 498. st. 1. t. 4. ZKP-a), a koja suštinski predstavlja izvanredno ublažavanje kazne iz ranijeg ZKP-a, koje je bilo potpuno "izbrisano" u novom ZKP-u, bez odgovarajućeg supstituta i nanijelo velike probleme i sudovima i osuđenicima, a bez ikakve potrebe.

 

Ono što je poražavajuće za sam sustav, jeste činjenica da je bilo i "pokvarenog telefona" između Općinskog suda i suca izvršenja. Pokušajte kontaktirati suca izvršenja, objasniti mu ljudski situaciju i zamoliti može li on "ubrzati" rješavanje ovog zahtjeva za obnovu postupka.

 

P.S. Preselio sam vam temu u odgovarajući podforum.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Navedena okolnost nije taksativno predviđeni razlog za prekid izdržavanja kazne zatvora - čl. 155. http://www.zakon.hr/z/179/Zakon-o-izvr%C5%A1avanju-kazne-zatvora (ako ste na to ciljali).

 

Rješenje bi se moglo naći u čl. 180. st. 2. ZKP-a odnosno u čl. 507. st. 4. ZKP-a, ali u tim slučajevima ne odlučuje sudac izvršenja, već predsjednik prvostupanjskog vijeća odnosno sam prvostupanjski sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija