Jump to content

Problem sa Policijom


joza357

Preporučene objave

Imam 24 godine, visoko sam obrazovan, živim u manjem gradu i imam problema sa Policijom. Zadnjih 8-9 godina me je Policija u civilu 10tak i više puta skidala i pretresala na cesti, pred svima, bez i malo srama (ne samo mene već i ako je netko bio u mom društvu) uglavnom u večernjim satima, nekad i po danu, zavlačili se po autu itd. i vikendom i preko tjedna. Kao klinjo od 14tak god. morao sam se skinuti u pod košulju i izut se bos, a vani bilo -10 i to na Valentinovo da bi me gospoda pretresla vani na otvorenom. Napominjem da nisam kriminalac niti sam ikad uhvaćen da posjedujem nekakve droge ili šta ja znam nešto protuzakonito, (imam jednu kaznu u prometu i sudionik sam jedne kafanske tučnjave u mladosti). Ja sam već odrasli čovjek i ne želim se više dovoditi u takvu sramotnu situaciju da me se skida i pretresaju mi se džepovi na cesti. U Zagrebu na faksu sam proveo 4 god i tamo me nikad nisu pretresali, samo u mom gradu me maltretiraju. Kakva su mi prava i što da radim kad me idući put budu skidali/pretresali, a da ne ispadnem nekulturan pa da me još privedu jer i ovako ne rijetko znaju biti bezobrazni? jednom sad tražio potvrdu da sam pretresan da me nebi i iduća patrola skinula za pola sata dok sam išao subotom u grad pa su mi rekli da ih ne zahebavam i da ćemo se mi još sretati. Što da radim, kakva su mi prava, kako se oduprijeti tom maltretiranju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

. više puta skidala i pretresala na cesti, pred svima, bez i malo srama Kakva su mi prava i što da radim kad me idući put budu skidali/pretresali,

 

jednom sad tražio potvrdu da sam pretresan da me nebi i iduća patrola skinula za pola sata dok sam išao subotom u grad pa su mi rekli da ih ne zahebavam

Imaju te pravo pregledat ali ne i skidat vani na ulici.Čl.113 st,1 i 114 st.1.http://cadial.hidra.hr/searchdoc.php?query=&lang=hr&bid=QhAR7%2F9HaSR77%2B9cDCDDmA%3D%3D Kad te budu htjeli skidat i drugi put nazovi 192 a prvo pozivni županije jer ćeš onda dobit OKC PU.A možeš i osobno kod načelnika PP.

 

Ne postoji takva potvrda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija