Jump to content

Pravo vlasništva - ulaganje na tuđem


mery30

Preporučene objave

Molim pomoć. Situacija je ovakva. Brat i njegova žena uz pomoć mojih roditelja podigli su potkrovlje i uredili si gore stan,pred 20 god. Moj otac je vlasnik 1/1 cijele kuće i okućnice. Ponašanje prema mojim roditeljima je bilo više nego grozno,unatoč njihovoj pomoći. Stvar se pogoršala kada je otac obolio od karcinoma i oni su htjeli silom da im prepiše cijelu kuću. Roditelji su ima davali potkrovlje,ali oni nisu htjeli,nego sve. Unazad 4 god dolazi do teške situacije, brat i žena okreću mamu protiv oca, ona se rastaje od njega i svi troje idu u tužbu protiv oca za vlasništvo. Nakon dugih rasprava prvostupanjski sud donosi presudu u korist oca, mama dobiva nužni dio,a brat i žena ništa jer su gradili na tuđem. Oni ulažu žalbu na županijski sud i sada se čeka rješenje županijskog. U međuvremenu, cijelo to vrijeme brat i žena matletiraju mog oca ,hoće ga dovest do ludila, jer žive iznad njega,a on je sam. Otac je podnio i zahtjev za iseljenje, ali nemože ući u proceduru dok presuda ne bude pravomoćna. Mama su odmah kada je to počelo odveli u podstanarstvo,promijenila je adresu prebivališta, i sada ga svi matletiraju. da ne spominjem koliko je tu bilo lažnih dojava na policiju kako otac matletira majku i njih, htjeli su ga na brzinu riješiti, ali im nije uspjelo, već se to odužilo ovako kako sam opisala. da li netko ima slično iskustvo, koliko se dugo čeka presuda županijkog na njihovu žalbu? Da li se mama može samo tako vratiti iako više nije na toj adresi? Šta je ocu činiti ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, nitko nije umro, po redoslijedu i pravu, da je sve normalno , tako bi i trebalo ići, ali situacija je takva, da su oni pokrenuli diobu imovine, i to se mora provesti, dakle predali su tužbu , svi troje zajedno za utvrđivanje vlasništva, točnije, svo troje traži po 1/4 kuće, ,dakle ocu, koji je to godinama gradio ostaje po njihovom 1/4. žalosno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija