Jump to content

Trajanje ovrhe od pokretanja pa do isplate


krakatau

Preporučene objave

Pozz.

Zanima me kakav je postupak ovrhe i koliko traje od početka pa do isplate. Dobio sam pravomoćnu presudu u iznosu od XX kuna, mirnim putem do isplate je prošlo nešto više od 4 mjeseca i valjda imam pravo tražiti ovrhu, pa me sad zanima kad pokrenem postupak ovrhe koliko bi to moglo trajati s obzirom da firmi koja mi je dužna novac nije problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na temelju pravomoćne presude koja je ovršna isprava možete direktno u FINI zatražiti naplatu svojih potraživanja od dužnika ali je bitan datum kada je presuda postala pravomoćna (vidim da spominjete neka 4 mjeseca). Ako firma koja Vam je dužna ima novčana sredstva na žiro računu postupak naplate je vrlo brz tj. koliko FINI treba od predavanja Vašeg zahtjeva za naplatu do zaprimanja istog tj. odmah. Ali pod uvjetom da firma ima novac!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...
  • 10 mjeseci kasnije...

šezdeset dana, kaže čl. 209. Ovršnog zakona - kad zaprimi osnovu za plaćanje, FINA stavlja taj novac na poseban račun i ako u 60 dana ne primi rješenje o odgodi ovrhe od suda ili presudu kojom se ovrha proglašava nedopuštenom, dat će nalog bankama da proslijede sredstva s računa ovršenika na račun ovrhovoditelja. ne znam je li se tu u međuvremenu nešto mijenjalo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija