sanela36 objavljeno: 21. kolovoz 2014. objavljeno: 21. kolovoz 2014. poštovani imam pitanje, (vidjela sam ovakvih tema podosta, ali sa starijim datumom ne znam jeli se što zakonski promjenilo) vlasnik sam stana u osijeku, novo uredenog i renoviranog,i zbog posla moram seliti u drugi grad. Ne želim iznajmiti stan bilo kome da mi ga unište, tako da sam se dogovorila sa kolegicom s posla da će nam ona održavati stan, živjeti u njemu,plaćati režije i sl.(nema najamnine samo da stan zateknemo u stanju u kojem ga ostavljamo) Kontaktirala sam PU radi prijave boravka za nju rekli su mi da samo dođemo s njom i prijavimo boravište uz neku pisani obrazac. Jeli to dovoljno za zakon i za njen boravak u našem stanu? Ili trebamo još nešto po zakonu odraditi hvala sanela Citiraj
Nalyada odgovoreno: 21. kolovoz 2014. odgovoreno: 21. kolovoz 2014. Bilo bi dobro za vas da napravite ugovor o stanovanju i u njemu napišete sve detalje koje ste dogovorili. Ugovor o stanovanju je bez najamnine, dakle nije isto kao i ugovor o najmu. Citiraj
G-man odgovoreno: 21. kolovoz 2014. odgovoreno: 21. kolovoz 2014. Kojim zakonom je reguliran "ugovor o stanovanju"? Citiraj
sanela36 odgovoreno: 22. kolovoz 2014. Autor odgovoreno: 22. kolovoz 2014. ok znaci ipak trebam naci nekog pravnika da mi slozi ugovor, što onda s tim, imamo ga samo da ga imamo ili mi on treba za prijavu, u PU su rekli da im ne treba ništ hvala s. Citiraj
G-man odgovoreno: 22. kolovoz 2014. odgovoreno: 22. kolovoz 2014. http://www.mup.hr/115226.aspx Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.