Jump to content

Ne želim priključak na javni vodovod.


maver1ck

Preporučene objave

Znači situacija je sljedeća. Živimo na selu i nemamo priključak na javni vodovod. Zašto? Ne treba nam. Na posjedu imamo savršeno funkcionalan bunar iz kojega crpimo vodu već desetljećima. U biti, sve funkcionira kao da imamo gradski vodovod, samo što ne moramo plaćati priključak niti bilo kakve račune za vodu jer je izgrađena infrastruktura naša. Doista nemamo potrebu za priključkom na javni vodovod jer bi nam to samo nepotrebno stvorilo dodatne troškove. Također, vjerujem da je prirodna voda mnogo bolja od one filtrirane i klorirane vodovodne.

 

Problem je u tome što smo iz lokalnog "vodovoda" dobili nekakvu obavijest o obvezi "priključivanja" do 31.12.2014. kako ne bi došlo do sankcija. Zanima me po kojoj osnovi oni mogu sankcionirati to što ja ne želim i ne trebam njihovu USLUGU? Mislim, smiješno mi je.

 

:bang:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obveza priključivanja regulirana je Odlukom jedinice lokalne samouprave (Grad odnosno Općina), a na temelju obveze propisane čl. 34. http://www.zakon.hr/z/319/Zakon-o-komunalnom-gospodarstvu.

 

Pročitajte si spomenuti članak i vidite koje su mogućnosti da na vašoj strani obveze priključenju nema (st. 4. i 5. citiranog članka).

 

Ako ste dužni priključiti se, a to ne učinite, temeljem čl. 40. st. 4. istog zakona propisana je prekršajna kazna u iznosu od 5.000,00-10.000,00 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači, ako mislite da ste osigurali svoje odgovarajuće potrebe, neškodljivo za zdravlje ljudi i zaštitu okoliša... napišite zahtjev.

Npr. za Sv. I. Zeline:

"O izuzimanju od obveze priključenja građevine na javnu vodovodnu mrežu, na zahtjev vlasnika građevine, rješenje donosi upravno tijelo nadležno za komunalno gospodarstvo Grada Sv. I. Zeline."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači ako imam adekvatno uređen "vodovodni sustav" (koji prema mišljenju mjerodavne osobe/institucije nije štetan za ljude i okolinu) postoji mogućnost izuzimanja od obveze priključenja na javnu vodovodnu mrežu. Jedini problem je u tome što nigdje ne piše da te u slučaju "ispravnog" sustava, na osobni zahtjev, MORAJU izuzeti.

 

Hvala vam momci, puno ste pomogli, uživajte.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija