Jump to content

Odustajanje od žalbe?


anonimno

Preporučene objave

Normalno d amožete odustati od podnesene žalbe i time, ukoliko se nitko drugi nije ni žalio, potvrđujete prvostupanjsku odluku, koja time stječe svojstvo pravmočnosti.

 

Nema potrebe obrazlagati navode za odustajanje, samo lijepo platite kazne i napišete podnesak kojim odustajete od žalbe i daljnjeg postupanja,a u privitku dostavite dokaze o uplati.

 

Iskreno ne znam zašto sad odustajete, ni koji su razlozi, ali kad ste već ovoliko čekali možete čekati i odluku suda da li vam se vaša žalba možda usvaja. Čekanjem ne gubite ništa, naime, isti iznos ćete platiti i ukoliko vaša žalba bude usvojena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li trebam napisati neke dopise sa obrazloženjem?

 

mozes, napisi kratki dopis na istu pu putem koje si prigovarala, navei broj prekrajnog naloga protiv kojeg si izjavila prigovor, istakni da si platila kaznu i troskove te da se time, sukladno pravnom misljenju svih sudaca vps-a od 06.07.04 ima smatrati da si odustala od podnesenog prigovora u cijelosti.

 

dopisu prilozi kopije obje uplatnice

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čekanjem ne gubite ništa, naime, isti iznos ćete platiti i ukoliko vaša žalba bude usvojena.

 

nije rijec o zalbi vec o prigovoru... autorica pitanja, iako pismen pogresno naziva "zalbom", istice da ga je uputila putem mup-a.

 

dakle, ipak se moze "izgubiti" jer kazna, a i troskovi, mogu biti (i obicno jesu) veci od onih iz naloga policije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U zakonskom roku poslali smo prigovor na prekršajni nalog po čl. 53 st. 1. Zakona o sigurnosti na cestama i čl. 53. st 6. istog Zakona s ciljem da ne potpisujem nikakva dolazna Riješena da nastane zastara.

 

Međutim, danas su mi došli plavci na vrata stana da se potpiše neko Riješenje. Ja to nisam potpisala. Znam da treba proći 2 god da bude zastara.

 

Zanima me koliko često plavci dolaze na vrata? Koji je vaš savijet? Da čekamo zastaru ili da potpišemo Riješenje i platimo kaznu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija