Jump to content

Svjesno učinjena prevara


loza

Preporučene objave

Da li možda znate ,koje su kazne za djelo prevare znaći svjesno je osoba prevarena uzeti novci i novčana se sredstva vračaju oštečenom,osoba se pokajala i ne bježi od stanja koje je počinjno !! Svjesni situacije koje se počinilo ,i želi što prije roćišta sve vratit !!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se radi o iznosu do 60.000,00 kuna (čl. 236. st. 1. KZ-a) - propisana kazna je od šest mjeseci do pet godina, a ukoliko je iznos iznad 60.000,00 kuna (čl. 236. st. 2. KZ-a) - propisana kazna je od jedne do osam godina zatvora.

 

Pokušajte do zaključenja postupka vratiti sve ili barem većinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate vratiti sav iznos+kamatu. Troškove sudskog "procesa" +.

 

Isto tako, i ostale troškove.

 

;-)

 

Ova vaša "situacija" je ozbiljna, iako se ne može doći do saznanjaa o čemu se zapravo radi. Niste niti napisali.

 

Ali vratiti dug, platiti troškove suda (vidim nije nekakav veliki novčani iznos) i bit će vjerojatno uvjetna kazna, ali vratite dug u vremenskom roku.

 

Inače, ako to ne uradite.......pripremite četkicu za zube........)

 

Dug se mora vratiti ;-) Nema oprosta ako se ne dogovnorite ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pod pritiskom osobe koja je mene psihički uništavala ,pokazivala se kad joj je potrebno biti bolesna onda je bila kad triba iči vani i vozit skupo auto onda je bila zdrava ,tu su potekle razne priče s njene strane ,čak je spominjala i samoubojstvo ,ja naivna i luda neznajuči kako joj reci bok ,sažalim se i s njom ostanem dobra i pokušavam nači način kako je izvuč iz "depresivnog"stanja ,posložim joj priču u nadi da če se oporavit i tako bude ,s obzirom da sam je navela da se to mora platit ,e tu sam se pogubila i nisam trebala uzeti novce za koje me sad optužuje da sam je prevarila , novce sam doslovno poklonila manje više bolesnim al to nije bitno ,jako je bitno to da sam pogriješila i da želim sve vratit pošteno i s ovakim načinom sam se uspjela odmaknuti od takve osobe !!!Nadam se da me razumjete i dok traje istraga ja bih sve vratila tj. onoliko koliko uspijem do okončanja !!Zato sam i pitala dali postoji mogučnost ako dr.odvjetništvo uvidi da vrača novce moželi se izbječ sud !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zato sam i pitala dali postoji mogučnost ako dr.odvjetništvo uvidi da vrača novce moželi se izbječ sud !!!

 

Postoji.

 

Radi se o primjeni načela oportuniteta odnosno svrhovitosti iz čl. 206 d http://www.zakon.hr/z/174/Zakon-o-kaznenom-postupku. Preduvjet je da se radi o iznosu do 60.000,00 kuna, dakle prijevara iz čl. 236. st. 1. KZ-a i da postoji suglasnost žrtve. Tada državni odvjetnik uvjetno odgađa ili odustaje od kaznenog progona i određuje vam rok, ne dulji od godine dana u kojem morate naknaditi štetu.

 

Problem ovdje neće biti DORH, njima je svejedno idu li u optuženje ili uvjetno odgode odnosno odustaju od progona, ali dobiti žrtvinu suglasnost je već druga pjesma. Prema ovom zadnjem vašem postu, teško bude to išlo, ali ne škodi probati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o 17.000,00 kuna koje če se večim djelom do kraja 10 mjeseca vratit i ako uspije i sve !!!Mislim da je osobi koja je oštečena bitno da se samo izvrši povrat ,razgovarajuči s nadležnim osobljem sam stekla takav dojam !!! Meni ja jako bitno da ja to sve vratim i da pokušam izbječ sud !! Šteta če biti nadoknađena u roku minimalno 3 mj.slijedeća !!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija