Jump to content

Promijena iskaza na sudu


Jožek

Preporučene objave

Jednu večer pao sam s 0.5g marihuane. Dao sam ju dobrovoljno kao olakšavajuću okolnost ali dečki s policije su jako zagrlizli pa sam nakon par sati otkucao jednog čovjeka... On nije nikakav diler, ali je od prije bio poznat policiji pa su me nakon toga pustili s prekršajnom prijavom za tu travu. On je prije nekoliko dana imao kućni pretres. Ne znam da li su mu išta pronašli, ali znam da sam ja sada na listi svjedoka protiv njega. Zanima me da li mogu promijeniti to što sam rekao na policiji ako postoji kazna kolika je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost ne znam kako se to pravilno kaže pa ću vam opisati. Gospodin me pitao od koga mi je to i ja sam mu rekao. Zatim me ispitivao koliko puta se s njim viđam, kada sam ga zadnji put vidio, u koliko sati, kakvu je odjeću imao te koliko je trave imao. Povremeno je radio bilješke u nekakav svoj blok, ali na kraju razgovora ja sam se podpisao samo na svoju prijavu. U njoj nije pisalo ništa osim toga gdje su me zaustavili te da sam im dobrovoljno predao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste policiji rekli istinu ne vidim razloga sto to ne bite i na sudu u svojstvu svjedoka rekli isto. (ukoliko vas se pozove).

 

.. Vi niste nista slagali samo ste rekli istinu.

Braniti dilera na sudu smatram da nije bas lijepo,a i laganje na sudu u svojstvu svjedka je kazneno djelo sto ce vas i sudac obavjestiti

Znam da je to tesko radi okoline jer cete biti prozvani kao "cinkator" ali covijek uci na greskama .. Nije svako zlo za zlo,jer vjerovatno cete se odmaknuti od takvog društva i okrenuti se drugim nacinima zabave koje je puno ljepse i manje stresno od pusenja marihuane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jožek, prema ovome što ste opisali, to bi ipak bio obavijesni (neformalni) razgovor. Što, načelno govoreći - nije iskaz. Ali...

 

Razmislite si jako dobro što ćete napraviti, jer davanje lažnog iskaza je kazneno djelo. DORH zasigurno neće temeljiti svoju optužnicu protiv dilera isključivo na vašoj izjavi, jer ako bi to učinio, tada budete bili pozvani pred sam DORH da dadete iskaz. Zasigurno ima i drugih svjedoka, i tada ukoliko vi budete jedini rekli da nemate pojma o ničemu, neće dobro završiti po vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija