Jump to content

Raskid predugovora o kupnji nekretnine


trecedoba

Preporučene objave

Poštovani!

 

Molim za hitnu pomoč.Prije 6 mjeseci sklopio sam predugovor o kupnji nekretnine, a gdje sam se obavezao isplatiti prodavatelju 10% iznosa kupoprodajne cijene do kraja 08. mjeseca.

Nisam prodavatelju želio isplatiti dogovoreni iznos iz razloga što mi je kod sastavljanja predugovora prešutio niz bitnih činjenica o svojoj nekretnini, a to su da kuča nema drenažu pa je počela strašno vlažiti dolaskom kiša, puna kuča je mrava koji izlaze iz zidova,sama građevina je jako nekvalitetno građena, a svi nedostaci su sakriveni sa knauf pločama, a u vlasničkom listu nije nigdje upisana kuča a niti gospodarske zgrade, a što sam doznao sve kasnije jer sam u posjed kuče ušao potpisom predugovora.Napominjem da sam svih 6 mjeseci uredno plačao najamninu za nekretninu koju sam namjeravao kupiti, te sam imao i velikih troškova oko preseljenja i kupnje novoga namještaja, a sada niti sam ne znam kuda sa njim.

Sada želim raskinuti predugovor, pa ne uznam što da radim jer prodavatelj traži da mu se isplati dogovorena kapara.

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad si sklapao predugovor trebao si tražiti vlasnički list i kopiju katastarskog plana. građevinsku dozvolu, uporabnu dozvolu.

ni , prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora, nije problem tražiti vlasnički list , kopiju katastarskog plana , građevinsku dozvolu (ili rješenje o legalizaciji) tražit otklanjanje nedostataka.

najam bi morao platiti bez obzira što je nekretnina nelegalna (nije upisana u vlasnički list i ucrtana u katastarski plan).

 

odvlasnika kuće traži energetski certifikat

bez njega nema sklapanja kupoprodajnog ugovora.

http://www.jutarnji.hr/nekretnine-bez-energetskog-certifikata-agencije-ne-krse-zakon-oglasavanjem-prodaje/1152774/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija