Jump to content

Naplata vode


djenka

Preporučene objave

Poštovani!

 

Molim Vas da mi odgovorite smije li "Vodoovod" Osijek naplaćivati za svaki stan fiksni dio osnovne cijene vodnih usluga u iznosu od 25,00 kn bez PDV-a iako u zgradi postoji samo jedan vodomjer. Također Vas molim da mi odgovorite imamo li pravo zahtijevati da nam obračunavaju vodu prema stvarnoj potrošnji koja npr. iznosi 9,47 m3, a oni traže da to bude zaokruženo na 9 m3. Uveli smo vodomjere na daljinsko očitavanje i oni traže da im dostavljamo potrošnju u cijelim m3. Dio stanara nema vodomjer i onda to ne ispadne baš najpoštenije prema njima.

Unaprijed se zahvaljujem na Vašem odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I mi u Velikoj Gorici imamo isti problem. Nisam pravnik, ali sam uvjeren da na to nema pravo i to iz slijedećeg razloga. U Zakonu stoji da je obveznik plaćanja vlasnik odnosno posjednik nekretnine. S obzirom da smo mi stanari suvlasnici, a nas 110 čini vlasnika zgrade i imamo jedan vodomjer. Na internetu se može naći tumačenje Ministarstva poljoprivrede, Uprava za vode, u kojem se kaže da se u ovakvim slučajevima naplaćuje jedna naknada. Osim toga, Udruga za zaštitu potrošača je podnijela ustavnu tužbu radi naplaćivanja ove naknade. Ne znam u kojoj je fazi tužba, niti da li je donesena bilo kakva presuda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija