Jump to content

Gradnja kuće na ujakovom zemljištu


mgrgec

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Moj ujak je vlasnik zemljišta na kojem se nalazi manja starija kuća u kojoj on živi (on je vlasnik 1/1, nije oženjen i nema djece).

 

Ideja je da se postojeća kuća sruši i da ja financiram izgradnju nove veće kuće u kojem ću ujaku osigurati dio u kojem može stanovati do kraja života, a nakon smrti ujaka ostaje sve meni.

 

Meni je bitno da nakon njegove smrti budem siguran da ću postati vlasnik zemljišta i nove kuće čiju izgradnju sam financirao, a da on ne može prodati ili iznajmiti nekretninu tijekom života.

 

Pitanje je da li je moguće napraviti ugovor kojim će se regulirati ovakav dogovor a da se sada ne radi prijenos vlasništva?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za Vas bi ipak najbolje rješenje bilo s ujakom sklopiti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju (jer tim se ugovorom odmah knjižite kao vlasnik cijele čestice tj. ne trebate čekati trenutak njegove smrti) sa odredbom o osnivanju prava osobne služnosti u korist ujaka (plodoužvanje, uporaba, stanovanje).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija