Jump to content

Video nadzor


mediamark

Preporučene objave

Poštovani,

molio bih vas za odgovor.... Radi se o slučaju gdje sam ja kao zaposlenik jedne firme snimljen kamerom video nadzora kod preuzimanja robe od dobaljača. Dio robe nije dostavljen taj dan, već par dana ranije bez ikakvih papira, a dodan je na papire tog dana kada je zaprimljena ostala roba. Sada me terete za krađu, a kada im spomenem da moraju imati i snimak od par dana ranije gdje preuzimam i taj dio robe koji "fali", odgovaraju mi da taj snimak nemaju. Znam da nisam smio potpisati papire o preuzimanju robe ako stanje neodgovara i svjestan sam povrede radnog prava i za to ću odgovarati. Može li se u ovom slučaju njihova snimka na sudu koristiti s obzirom da "moju" nemaju? I na tom dijelu objekta nema natpisa da je objekt pod video nadzorom.

Hvala svima na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Grešku ste napravili potpisivanjem nečeg što nije odgovaralo stvarnom stanju, ali sve ovo što navodite može se dokazati i na drugi način - svjedočenjem dobavljača odnosno njegova zaposlenika. Konačno, što je onda i učinjeno s tim viškom koji je došao par dana ranije, i on je morao biti evidentiran, ako nigdje drugdje onda kod dobavljača.

 

Ove priče s snimkom koju kao više nemaju, me navode na zaključak da vam žele spakirati otkaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi najbolje angažirati odvjetnika da vide da im to neće tako lako proći. Ako im je to doista plan.

 

Također, u međuvremenu, ne b bilo loše kontaktirati dobavljača i zamoliti ga da on potvrdi ovu vašu priču. Iako, ako im je namjera da vas se riješe, onda si možete i sami zamisliti kakva će vam biti atmosfera na radnom mjestu na kojem znate da vas ne žele.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko ne postoji odredbe i naznaka da je prostor pod video prostorom, isti NE SMIJE biti ni sniman, bez Vaše pisane suglasnosti, koju oni, nadam se, nemaju.

 

Nadalje, ukoliko i imaju nekakve okolnosti po kojim taj prostor može biti sniman, teimaju "njihovu" snimku, trebaju imati i "Vašu", jer bi onda netko od odgovornih za video nadzor trebao odgovarati.

Napominjem da ukoliko imaju video nadzor, da isti mora biti prijavljen na MUP-u.

 

Savjet: ni u kom slučaju ne potpisivati otkaz, a ako oni smatraju da su u pravu, tada taj potpis mogu zamijeniti sudskom odlukom, ako se usude krenuti na sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija