Jump to content

Alimentacija u Bosni


Liyla

Preporučene objave

Pretraživala sam form, nisam našlaništa slično pa otvaram novu temu. Naime rastala sam se od supruga koji živi i radi u Sarajevu (državljanin BiH), dijete i ja smo u Hrvatskoj. Dobila sam presudu za alimentaciju (u Hrvatsoj je bila rastava) i zanima me kako da napravim obustavu na njegovoj plaći?? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morat ćete pokrenuti postupak ostvarivanja uzdržavanja izvan RH, te se zahtjevom obratiti Ministarstvu financija u Zagrebu. Zahtjev treba sadržavati podatke o zakonskom zastupniku djeteta, podatke o djetetu, dužniku, visinu zahtjevanog uzdržavanja i potrebno je da se sudska presuda proglasi ovršnom u BIH te da se tamo provede ovršni postupak. Još ćete morat priloziti određene dokumente uz zahtjev (presudu, domovinca, rodni list, potvrdu o imovnom stanju, uvjerenje o školovanju za dijete) svi dokumenti se šalju u izvorniku ili ovjerenoj kopiji, i ne smiju bit stariji od 6 mj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 8 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija