Jump to content

Razvod, djeca , imovina


think pink

Preporučene objave

Poštovani, nakon obiteljskog nasilja nad djecom( 14 i 15 god.) i nada mnom od strane supruga( PTSP), otišli smo živjeti u kuću moje majke, jer suprug nije htio izaći iz stana. Dobio je rješenjem zatvorsku kaznu 75 dana , ali nisam sigurna je li uvjetna ili postoji mogućnost da se preinači u novčanu. Trenutno smo u stanu u kućanstvu s mojom majkom, ali stan trenutno dijeli s nama i moj brat , te nam život izgleda kao nekakva improvizacija. On ima svoj stan u kući ali forsira život u ovom stanu .Suprug je ostao u kući , s tim da je moja obitelj godinama ulagala u tu kuću od, kupnje zemljišta , bijele tehnike, pa čak i auta. On je u mirovini, a ja trenutno nezaposlena. Zadnje tri godine potpuno se prestao brinuti financijski o obitelji. Želim razvod, ali on ne želi izaći iz kuće, a u stanu s bratom ne želim živjeti jer mi mi ne odgovara njegov način života . Molim mišljenje o tome kakve su mi šanse da se s djecom vratim u svoj dom i dobijem skrbništvo, jer se suprug postavio kao da se napokon riješio mene iz te kuće i započinje novi život.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stan je bračna stečevina. U međuvremenu sam digla tužbu za razvod. Danas smo djeca i ja bili u stanu budući ih je želio vidjeti, a ja nisam htjela zatezati odnose još više. Iako se još ništa nije pomaklo na centru i dovela sam ih iako su mi rekli da nisam obavezna. Uglavnom, on je djeci naredio da se pojave slijedeću subotu : od jutra do sutra, spavanje, učenje sve u stanu.Djeca su šokirana njegovim stavom, i budući da je u 15 godina braka bilo previše nasilja , potuno su šokirani njegovim zahtjevom. Što mi je činiti?? On za tužbu još ne zna, jer sam se nakon čitanja bukvice djeci bojala kazati išta u strahu od njegove reakcije.Hvala na odgovoru i razumijevanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje vam se nudi u čl. 46. Obiteljskog zakona.

 

Dakle, možete zahtijevati od suda da samo vi sa djecom ostvarujete pravo stanovanja u obiteljskom domu koji predstavlja bračnu stečevinu. Ali, postoji jedna caka - radi se o novitetu, po kojem još definitivno nema prakse, i pitanje je hoće li ili ne sud udovoljiti takvom zahtjevu. To definitivno nemojte raditi sami, već angažirajte odvjetnika koji se primarno bavi brako-razvodnim pravom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija