Jump to content

molim pojašnjenja - otkazivanje ugovora o radu


lumpi1

Preporučene objave

1.U slučaju davanja izvanrednog otkaza ugovora o radu, stranka koja ga otkazuje mora to napraviti u roku 15 dana od dana saznanja za okolnosti zbog kojih otkazuje ugovor o radu. To znači da u roku 15 dana treba npr. radnik treba primiti takvu odluku poslodavca?

 

2.Kod otkazivanja ugovora o radu zbog skrivljenog ponašanja radnika da li isto postoji vremenski rok u kojem poslodavac mora odraditi postupak od dana saznanja za okolnosti skrivljenog ponašanja radnika?

 

3.Ako je poslodavac jednom pisano upozorio radnika zbog npr. jednog kašnjenja na posao, a radnik nakon 3 mjeseca napravi drugu vrstu skrivljenog ponašanja (ali ne za izvanredni otkaz ugovora o radu), da li to znači da mu sada poslodavac može dati otkaz ugovora o radu zbog skrivljenog ponašanja?

 

4. Kakva je procedura - praksa kod otkazivanja ugovora o radu zbog skrivljenog ponašanja radnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Poslodavac mora donijeti odluku o otkazu u spomenutom roku.

 

2. Ne.

 

3. Po mom mišljenju, ako je bio upozoren na tu istu obvezu ili je ona istovrsna onoj obvezi na čije kršenje je bio upozoren.

 

4. Raznolika, svaki je slučaj svijet za sebe. Prije svega, treba biti ispoštovana procedura davanja takvog otkaza, a tada još i razlog mora biti osnovan, ne neki bezvezni kojeg se poslodavac "sjetio" u pola noći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija