Jump to content

Neispravna zabilježba vlasništva kao razlog za ovrhu


milan123

Preporučene objave

Moja je sestra prije nekoliko godina kupila stan u novogradnji. Dio je platila gotovinom, dio kreditom. Problem je nastao kad je otišla na gruntovnicu da bi se upisala kao vlasnik. Tamo su joj objasnili da na gruntovnici treba dobiti dvije isprave:brisanje založnog prava i vlasnički list. Ona je iz nekog razloga pomislila da prvo treba dobiti brisanje založnog prava pa je i predala dokumente za to. Zahtjev je predala 2009, a odbijenicu za brisanje založnog prava dobila je tek 2013 godine. Bit svega je da se nije upisala kao vlasnik. U međuvremenu je tvrtka koja je gradila te stanove otišla u stečaj, a banka vjerovnik se ubilježila kao vlasnik stana moje sestre. U vlasničkom listu sestrinog stana sada je kronološki zabilježeno slijedeće:

- prvo zabilježba o kreditu kojim je moja sestra otkupila stan

- ovrha banke vjerovnika koja potražuje sredstva od bankrotirane građevinske tvrtke.

Slučaj smo predali odvjetniku koji nam je predložio vrlo malo aktivnosti. On je uputio dopis (ne znam kako se to službeno zove) ovrhovoditelju kojim ga je upoznao s činjenicom da postoji osoba koja s opravdanim razlogom polaže pravo na vlasništvo navedenog stana. Nije nam predložio nikakve druge mjere.

Trebam drugo mišljenje o ovom problemu. Može li se u ovom slučaju poduzeti još nešto, ili je najbolje, kako predlaže naš odvjetnik, ne činiti više ništa i čekati da se banka namiri od mnoštva objekata koje je nakon bankrota iza sebe ostavila propala građevinska tvrtka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija