Jump to content

Korištenje zajedničkog dvorišta stambene zgrade


andvanapitt

Preporučene objave

Poštovani,

 

Suvlasnici smo u stambenoj zgradi. Ta ista zgrada ima svoje dvorište koje se koristi kao parking, no u tom istom dvorištu se nalaze i garaže koje su iznajmljlene raznim korisnicima. Jasno je da svaki korisnik garaže mora imati osiguran pristup svojoj garaži. Ono što mene zanima je sljedeće, da li ako je cijelo dvorište okruženo garažama, dok si svaki korisnik uzme za pravo koristiti pristup do ulaza u garažu kao parking, da li mi ostali koji nemamo garažu imamo pravo negdje parkirati svoja vozila. Jer po sadašnjem stanju, svi korisnici garaža parkiraju svoje automobile i nama stanarima ne ostane mjesta za parking.... što bi onda značilo da mi svoj dio zajedničkog dvorišta nemamo... što učiniti i kako izregulirati situaciju?

 

Unaprijed hvala za odgovor.

 

LP

Ivana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi i dalje imate dvoriste samo je problem sto nema dovoljno mjesta za sve da mogu i parkirati i pristupati garazama i koristiti to dvoriste za nesto drugo. Ako bi korisnici garaza parkirali u svoje garaze da li bi onda bilo dovoljno mjesta da neko parkira i u dvoristu a da nesmeta prolazu do garaze, Parkirajte auta negdje drugdje ako nema mjesta ,Da li je dvoriste zelena povrsina .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi i dalje imate dvoriste samo je problem sto nema dovoljno mjesta za sve da mogu i parkirati i pristupati garazama i koristiti to dvoriste za nesto drugo. Znaci vase dvoriste je suvise malo da sluzi i kao parking i kao pristup garazama Da li korisnici garaza parkiraju u garazu ili pored Parkirajte auta negdje drugdje ako nema mjesta ,

 

Sve stoji, ali zašto ja kao suvlasnik zgrade da idem plaćati parking van svog dvorišta, ako imam pravo na korištenje istog. Dvorište je ogromno. Nema smisla da mi kao suvlasnici ne možemo izboriti svoj dio dvorišta. Al ok, ako ne postoji pravno rješenje, jednostavno smo izbačeni sa svog terena, radi ekipe koja je u najmu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija