Jump to content

Izdvajanje iz ostavinske mase


naiva

Preporučene objave

Dan smrti ostavitelja, tj. otvaranja nasljedstva je 21.12.2007. Ostavinska rasprava je prekinuta zbog upućivanja nasljednika u parnicu radi dokazivanja ništavosti darovnog ugovora. Darovni ugovor je poništen i spor je završen sudskom nagodbom 3.5.2013. Ostavinski postupak je nastavljen, ali na ročištu 15.9.2014. jedna nasljednica (ona kojoj je poništen darovni ugovor) je izjavila da je kat na kojem ona živi (a koji je dio jedine nekretnine u ostavinskom postupku) praktički vlasništvo nje i njenog muža i da traži da se izdvoji iz ostavinske mase.

 

Sudac je 11.10.2014. donio rješenje o nasljeđivanju kojim nasljedstvo dijeli tako da svaka sestra dobiva polovinu, a na njen prigovor odgovara da je iz sudske nagodbe vidljivo da su stranke suglasno navele da sa danom sklapanja sudske nagodbe nemaju nikakvih međusobnih potraživanja u vezi održavanja ili ulaganja u predmetnu nekretninu te odbacio prijedlog za upućivanje u parnicu radi sastava ostavina.

 

Sestra koja traži izdvajanje podnijela je žalbu Županijskom sudu.

Ne znam na temelju čega može tražiti izdvajanje, jer nije gradila tu nekretninu, samo je održavala. Živi na jednom katu, ali svojata cijelu nekretninu - jer je po smrti oca promijenila brave na ulaznim vratima zgrade i vratima sestrinog stana tako da je ona cijelo vrijeme samovlasno u posjedu cijele nekretnine od tri kata.

 

Ima li ona pravo tražiti izdvajanje iz ostavinske mase (nije li zastara 5 godina od dana otvaranja nasljedstva?)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija