Jump to content

žalba


anton887

Preporučene objave

Naravno da se možete osobno žaliti, uvijek i neovisno o eventualnoj žalbi napisanoj od strane branitelja.

 

Što se drugog upita tiče, odgovor je ne, ali samo ukoliko se jedino okrivljenik žali na presudu. U tom slučaju vrijedi tzv. načelo zabrane reformatio in peius (zabrane preinačenja na teže), izraženo u čl. 13. ZKP-a. Navedeno načelo doduše, ima jednu iznimku, a ta je u slučaju prigovora na kazneni nalog. Međutim, koliko sam ja shvatio vaš post - to nije vaš slučaj. Hoće li se ili ne, žaliti i DORH, to nažalost nitko ne može znati doli njih samih, iako ako je u pitanju lakše kazneno djelo, kod kojeg i sudska praksa ide u smjeru uvjetne osude, žaliti se neće, jer su dobili osuđujuću presudu, a to je jedino bitno za njihovu statistiku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi možete i "opozvati" žalbu svog odvjetnika, temeljem odredbe čl. 464. st. 6. ZKP-a. Ali, nemojte se dovoditi u takvu situaciju, porazgovarajte s odvjetnikom, ako ne možete doći na zelenu granu, opozovite mu punomoć.

 

prije svega hvala na odgovoru. htio bih uz žalbu branitelja poslati i svoju osobno. Zanima me kako sud cijeni obe žalbe istovremeno i ako se slučajno u nekim navodima budu razilazile?

 

još jednom hvala lijepa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud će ispitati presudu u nekim segmentima po službenoj dužnosti, a također i po svim segmentima koje su istaknute u svim žalbama (vašoj, braniteljevoj, DORH-ovoj). Nesuglasnost između vaše žalbe i one branitelja, smatram da bi se tumačila u vašu korist, osim ukoliko biste vi izrijekom u svojoj žalbi povukli određeni žalbeni navod branitelja, koji je on istaknuo u svojoj. Ali, nemojte to raditi. Cilj vašeg branitelja je isti, ako se ne slažete u nekim stvarima, opozovite mu punomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija