Jump to content

pomoc oko pregazenog psa


dariopranjic

Preporučene objave

trebam pomoc odvjetnika u vezi pregazenoga psa covjek mi je pregazio psa 14.ožujka 2014 godine i nakon pregleda vozila utvrdili smo da je napukao prednji branik psa nisam mogao pronaci do popodnevnih sati bila su mu potrgana rebra i probusena pluca nije mu bilo spasa iako je on tvrdio da se vozio 50 km na sat na moje pitanje dali cemo zvat policiju rekao je da netreba da mu kupim drugi branik i sve 5 nakon dva dana sam mu kupio novi branik iz ducana da bi nakon sto ja nisam pristao da on odveze branik kod svog majstora da mu ga namontira i to platim 600 kn jer sam mehanicar po struci i nisam htio placat nesto sto znam napravit,on odbio taj branik sto sam kupio i trazio drugi sto sam naravno odbio.Danas mi je stiglo pismo od njegovog odvjetnika u kojem me traze 4,476,41 kn za stetu na vozilu i 625 kn za trosak sastava odstetnog zahtjeva da neidemo na sud u privitku je nekakva procjena od sudskog vjestaka ali procjena je radena tek 25.04 2014 gznaci mjesec i nest dana od kad je on udario mog psa a navodno da je on u 4 mijesecu udario srnjaka ali ja nemogu saznat kad je to bilo znam da steta nije bila tolika jer je samo malo napuko branik pa me zanima dali mogu ja to kako pobit molim vas za odgovor jer imam 15 dana rok da im platim tu sumu ili idemo na sud. Unaprjed hvala na savjetima. I jos jedno pitanje vezano uz odvjetnike dli i kome mogu prijavit odvjetnika koji ne radi po zakanu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani..Ne bih vam mogao ništa pametno odgovoriti u vezi odvjetnika, htio samo komentarom osvježiti temu, možda netko naleti sa savjetom..

..naravno da svi vlasnici pasa imaju određenu ogovornost po pitanju spriječavanja mogučnosti da pas dospije na prometnicu ( i moje drago "tele" bi napravilo veliku štetu os.automobilu, da ne govorim o našoj emocionaloj šteti jer je "tele" kao član obitelji )..međutim, bar da ste zvali policiju (bez obzira što ste u dobroj vjeri htjeli nadoknaditi štetu) jer iz dva slučaja znam da tih 50, nikad nije 50, a onda slijedi ovo..

Slučaj 1. Pas u šetnji se trgnuo za mačkom, puknuo povodac i direktno na cestu pod auto..vozać kad je skužio da bi policija mogla utvrditi da baš i nije vozio 50, pristao na savjet policije da se nagode, poslije se isto predomislio pa takođe tražio neku nebuloznu cifru, međutim u arhiviranom zapisniku policije upisano da su se stranke nagodile na licu mjesta, pa ipak prihvatio samo popravak o trošku vlasnika psa..

Slučaj 2. Prijateljev pas se našao na cesti, naišao automobil, ubio psa na mjestu, razbio cijeli prednji kraj, zvali policiju i..prijatelj dobio 1300 kn kazne kao vlasnik psa..vozać, nakon što je utvrđeno da je vozio brže od dopušenog kao i pod utjecajem alkohola, dobio prekršajnu prijavu za to, kao i za udaranje psa težeg od 70 kg (?!?), vozilo popravilo kasko koje je poslije teretilo vozaća zbog alkohola..

 

Tako da odgovornost može biti i na vlasnicima ali i na vozačima..

 

By the way, pitanje za vlasnike pasa i mačaka..jeste kad razmišljali o osiguranju kučnih ljubimaca?..moj je, i za slučaj štete trečoj osobi..godišnji iznos osiguranja i nije neki....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

psa nist našli ?policija nije pozvana da napravi zapisnik?

po zapisniku šteta bi bila puno manja(predpostavljam).

nakoji način je utvrđeno da je pas tvoj?

ja bi ga uputio na sud da u sudskom postupku dokazuje štetu koju je prouzročio tvoj pas.

ja bi nabavio drugog psa i na sudu tražio da se utvrdi dali je pas povređen

ili bi osporavao da je pas moj.

on treba dokazati da je šteta nastala od tvog psa. predpostavljam da mu i nije odgovaralo zvati policiju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije mu odgovaralo zato sto je bio pod utjecajem alkohola i vozio se preko 70 km na sat a za psa nemogu muljat jer sam jedini u ovom djelu koji je imao hrvatskog ovcara i pas je cipiran tak da nebi ni htio muljat htio sam bit posten a na kraju na.ebem idem na sud pa sta bude nek bude

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija