Jump to content

Visina ovrhe?


Panigale

Preporučene objave

Hi Panigale,

Ako je plaća veća od prosječne "Od ovrhe je izuzet iznos od 2/3 prosječne neto plaće u Republici Hrvatskoj" (Fina, Izuzeća od ovrhe).

Nije navedeno na koji mjesec (ili kvartal) se odnosi ta "prosječna neto plaća". Državni zavod za statistiku ima podatak za rujan 2014 -> 5442 kune. Po tome je izuzeće 3628 kn, a mogu vam uzeti 4372 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hi bobo3,

zahvaljujem na odgovoru,, da nasao sam taj clanak ali nisam skuzio dali uzimaju 3600 max kao te 2 trecine od prosjecne ili toliko meni ostavljaju. Sad si mi potvrdio ovo drugo da toliko bi meni ostavljali i na prvu jeza me prosla. Zasto nije 1/3 kao i ispod prosjeka pa ovo je nevjerovatno naci posao u ovoj drzavi od 8k kn i onda taakv zakon da ti sve uzme pa strasno. No sam sam si kriv dok ne otplatim a tim tempom znaci 2 god opet na maloj placi. Vjerujem da u ovrhu idu i bozicnice regres prijevoz? Hvala jos jednom na odgovoru . Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas sam dobio riješenje općine o ovrsi,iznos je 1300 kuna,koliko mi mogu oduzimati mjesečno na mirovinu od 1970 kuna? zahvaljujem,po ovome ispada da mi nesmiju ništa obustaviti ili ja pogrešno tumačim?

 

http://burza.com.hr/pitanja/krediti-i-dugovi/2013/05/116726-ovrha-na-invalidskoj-mirovini-zbog-profesionalne-nesposobnosti-za-rad/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hi dalmatino-39,

Općina ne smije ništa uzeti, ako je to vaš tip mirovine i ako ispunite obrazac naveden na stranici Fine:

 

1. Ovršenik ispunjava obrazac Obavijesti o primanjima, naknadama i iznosima koji su izuzeti od ovrhe (Obavijest iz članka 212. stavka 1. Ovršnog zakona). Obrazac Obavijesti dostupan je i u svim Fininim poslovnicama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija