Jump to content

Otac (vlasnik stana) želi izbaciti punoljetnu kćer


Tiajna

Preporučene objave

Ovako, živim s ocem, majkom, sestrom, bratom u stanu. Otac je vlasnik stana. Meni su 33 godine i još studiram i nezaposlena sam, dakle financijski sam ovisna o roditeljima.

 

Otac me mrzi odkad sam se rodila i smetaju ga moje stvari u stanu, šutira mi nogama moju odjeću, obuću, baca moje i majčine stvari(koje ga također smetaju). Sve MORA BITI BESPRIJEKORNO čisto i uredno i po njegovom.

Posebno ga smeta što se bavim volonterskim radom sa životinjama i naziva to sramotom u susjedstvu.

 

Problem je u tome što me želi odjaviti sa tog mjesta prebivališta, a ja sam dala izjavu na policiji da ne želim to jer tamo stanujem i želim živjeti s majkom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ti nisi dijete nego odrasla osoba. Nemaš pravo na uzdržavanje roditelja jer sa 33 godine ne možeš više redovito studirati. Vlasnik nekretnine ima pravo odluke kome će dozvoliti ili ne dozvoliti da živi u njegovoj nekretnini. Nije baš da te može samo tako izbaciti, ali na kraju te može izbaciti - ako je vlasnik nekretnine (ako nekretnina nije bračna stečevina).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ti nisi dijete nego odrasla osoba. Nemaš pravo na uzdržavanje roditelja jer sa 33 godine ne možeš više redovito studirati.

mogu redovno studirati jer sam kasnije upisala faks, u kasnim 20-tim. nakon ovog fakulteta namjeravam upisati 2. fakultet (položila sam ovu novu Državnu Maturu) i opet ću biti redovni student, ne zam kakva ću tada prava imati po Obiteljskom zakonu da se student dok studira ne smije izbaciti, uostalom ja sam i nezaposlena osoba i nesamostalna sam, a piše u obiteljskom zakonu da su roditelji dužni uzdržavati i punoljetnu osobu jednu godinu nakon fakulteta dok se ne zaposli.

Imam kronične bolove u koljenima i polusposobna sam za rad, imam i psihičke traume zbog fizičkog napada nepoznatih muškaraca na ulici iz čistog mira, kad sam se vraćala sama s fakulteta.

e sad, veliki problem je taj što ja posjedujem svoj vlastiti stan, ali ne mogu tamo sama živjeti jer se bojim muškaraca s mog kata koji su mi zagorčali život kad su saznali da sam sama i neudana i bojim se uopće ući u lift i sama stanovati, bojim se da me opet netko ne opljačka, a na MUP-u kao da me žele prisiliti da se prijavim prebivalište tamo - iako tamo ne živim!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

najveći problem je taj što je policija bila već 2 puta u terenskoj provjeri i oba puta me nisu zatekli u stanu oca, jer sam bila u gradu i na kavi.

Policija je bila i u zgradi gdje je moj stan i tamo me nisu našli, a predstavnik stanara im je rekao da tamo stanujem i da me viđa povremeno - ali ja ne živim tamo nego dolazim tamo na sat vremena proluftat stan, očistit jer ga namjeravam prodati.

 

kako ću ja sada? zar ne smijem ni sat vremena otići do svog stana jer me možda policija neće zateći na adresi prebivališta pri sljedećoj terenskoj provjeri i krivo zaključiti da tamo nestanujem.

Problem je i taj što moj otac želi prikazati pred policijom da ja ne stanujem s njim pa skriva moje stvari, miče moju posteljinu s kreveta, u kuhinju na hrpu sklanja moju odjeću i obuću!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa moze tvoja majka da izjavi policiji da zivis sa njima ako nemas povjerenje u oca kad dodju u kontrolu ,opet ,,,,sta misli tvoja majka ,, Reci kako i jeste da zivis na dva mjesta a mozes i na 100 ako imas mogucnosti (posjede ) ko te tjera da zivis samo tamo gdje ti pise u l. karti. I da dodjesh na minut negdje i to je boravak ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

veliki problem je taj što ja posjedujem svoj vlastiti stan, ali ne mogu tamo sama živjeti jer se bojim muškaraca s mog kata koji su mi zagorčali život kad su saznali da sam sama i neudana i bojim se uopće ući u lift i sama stanovati, bojim se da me opet netko ne opljačka,

Tiajna,nebi se moglo reci da je imati stan u svom vlasnistvu,problem.Cak sta vise vi ste najmom stana mogli imati nekakvu dobit,cime bi doprinosili zajednici u kojoj zivite,pa bi vas mozda i otac drugacije gledao.

S druge strane i jedan ne pravni savjet,razmislite i o udaji sto da ne,vrijeme leti,jer sve mozes nadoknaditi ali vrijeme nikad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Ako patite od strahova tada Vam treba stručna pomoć ,a svaka druga pomoć od obitelji je dobro došla .Vaša majka bi trebala utjecati na Vas da preselite u vlastiti stan ,uzimate po potrebi ljekove , da Vam pravi društvo , a Vi da pustite oca da živi po svom u urednoj kući , a ne da mora preskakivati preko Vaših stvari . Vi ste u roditeljskom stanu i trebate se ponašati po njihovim pravilima .Nema tog zakona koji bi u takvoj situaciji natjerao roditelje da trpe Vaša pravila .Pre dugo studirate , nađite neki posao ,društvo itd .

Stan ćete lako prodati , novac rasprčkati ,pa poslije postati beskućnik ,koji pati od depresije i još tko zna od čega . Bavite se više sobom ,a manje životinjama ,jer ovog trenutka Vi trebate pomoć .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema čl.89 Obiteljskog zakona dužni ste poštovati roditelje i pomagati im u obavljanju obiteljskih obaveza i poslova kao i ukoliko povremeno zarađujete, pridonositi tj. potpomagati novčano roditelje.

 

A, vidim u postu, da ste napisali da otac šutira nogama vašu odjeću iz čega bi se moglo zaključiti da je vaša odjeća na dohvat njegovih nogu, odnosno da se nalazi na podu i kojegdje gdje smeta i to možda izgleda neuredno.

 

Imam i ja dva giliptera koji svoje gaće ostave na podu, isprva sam gaće, papuče, daljince i sl. gluposti šutao nogom (uz bezbroj psovki), a sada im te gaće objesim na laptop pa neka gledaju. O papučama na koje se "potepem" i koje ostavljaju gdje im padne na pamet, da i ne pišem.

 

Ako "stari" šuta odjeću, onda razmislite, koliko ste vi uredni i kako se ponašate prema roditeljima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekad su životni savjeti važniji od pravnih. :)

Ako živite s ocem koji je pretjerano strog, to može ostaviti duboke posljedice na vas i vašu psihu. Moguće je da se radi npr. o narcističkom poremećaju zbog kojeg se kod djeteta mogu razviti razni obrambeni mehanizmi a kod partnera (majke) strada samopoštovanje (može se vratiti psihoterapijom).

 

Tako da bi odlazak iz takve okoline bio pravi korak, čini se. Nađite unutarnju snagu kako riješiti egzistencijalne probleme - najam stana, stanovanje s cimericom, a možda bi i otac pristao privremeno doprinijeti financijski.

 

Ostale ideje: Protuprovalna vrata, tečaj samoobrane, joga

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija