Jump to content

Otac van HR, prebivalište nepoznato, naplata alimentacije


dalinex

Preporučene objave

Interesira me procedura za naplatu dospjelih, ali neisplaćenih rata alimentacije, od osobe koja je bila državljanin RH i BiH, ali je pobjegla u Njemačku, te više nema RH državljanstvo, nego koliko mi je

poznato BiH državljanstvo. Ne znam da li ima Njemačko državljanstvo, no pretpostavljam da ima s obzirom da tamo živi i ima drugu obitelj.

 

Postoji presuda o visini alimentacije, iz 1995. godine, koja zapravo nikada nije stizala, nego je povremeno slao pakete sa nekom odjećom i obućom. Sada kada sam punoljetan želim naplatiti zaostale rate alimentacije, za koje mislim da imam pravo obzirom na RH zakone. U BiH ima rodbinu, koja taji njegove kontakt podatke, no poznato mi je da je posjedovao nekretninu koju je prepisao na svoju majku, u BiH, te da u Njemačkoj ima drugu suprugu i još dvije kćeri.

 

Najveća prepreka je zapravo da ne znam prebivalište, te ostale potrebne podatke za podnošenje tužbe, bilo u Njemačkoj ili BiH, pod pretpostavkom da ima oba državljanstva, kao ni koji su rokovi, da li su istekli ili kada ističu, da li mu se sudi po HR ili Njemačkom zakonu.

 

Ako može neki savjet ili pomoć hvala puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Molim vas majka sam 2 djece starijoj kceri ima oca i nije drzavljanin hr i 2007g je povjerena na odgoj i cuvanje od strane suda meni ali nije sud tada odredio alimentaciju i nikada nisam dobila niti jednu kn alimentacije jar su tada napravili propust tek neki dan sam saznala da imam pravo 3 g drzavne alimentacije a drugo dijete imam sina 10 g i on je dijete jednog roditelja nije upisamn i nisam nikada dobila pravo samohrane majke niti za njega nikakve naknadu cak ni statu poreko czss 800kn na koje sam imal pravo to je dosta prpousta sad sam u izvan bracnoj zajednici vec 10 g i imam jos 2 djece i tek kad sam sama na internetu vidjela kakva su mi prava u czss su priznali prpost sta da radim da svojoj djeci uzmem no sto im prpiada nije mi bilo tesko nikada skrbiti se za njih ali zasto da im neostvarim prava koja im prpadaju molim vas za savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija