Jump to content

Naknada za uzdržavanog roditelja koji nema mirovinu


ivebodul

Preporučene objave

Pozdrav molim pomoć za članove rodbine.jedna baka ima 5 djece i ima 91 godinu. nema mirovinu jer su i ona i djed cijeli život bili težaci zemljoradnici i ovčari. kad je djed umro cijela imovina (koja je doduše vrlo skromna nešto malo poljoprivrednog zemljišta i stara kućica u dalmatinskom zaleđu) je prešla na djecu i baku dakle na 6 dijelova. Međutim sada baka već 3 godine nije sposobna za samostalan život i potpuno je slijepa i zadnje tri godine živi kod jedne svoje kćeri koja je isto udovica i ima 1550 kn penzije i niti jednu nekretninu na sebi osim suvlasništvo od 1/6 nad imovinom od pok oca. Baka živi sa kćeri u kući svog unuka kćerinog sina, zadnje tri godine a ostala djeca je ne žele uzdržavati niti povremeno uzeti kod sebe, niti toj sestri koja uzdržava majku novčano pomažu. Čak nisu htjeli privremeno baku uzeti kad joj je kćer išla na operaciju nego je kćer morala naći osobu koji će joj paziti majku dok je ona u bolnici. i to sve zbog toga zato što baka nema mirovine nego 500 kn socijale, a imovina je ionako nasljeđena poslje smrti djeda i baka ima samo 1/6 kao i ostali a za tu bakinu 1/6 im se ne isplati majku uzdržavati.

PITANJE

Dali ova kćer uzdržavateljica ima kakvo pravo na socijalnu pomoć kao uzdržavateljica budući da se jedina brine za staru majku bez mirovine a pritom od braće i sestara ne dobiva nikakvu pomoć a i sama ima vrlo malu mirovinu?

Dali ova kćer ima prednost u nasljeđivanju iza majčine smrti majčinu 1/6 suvlasništva budući da se jedina brinula o majci?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija