Jump to content

obnova postupka


markun

Preporučene objave

Poštovani, zbog prekršajnog djela dostave podataka o vozaču proglašen sam krivim, iako sam na vrijeme dostavio policiji vjerodostojne podatke o obitelji koji se svi koristimo istim automobilom. To sam napisao i u pisanoj obrani, ali me je sud proglasio krivim, jer da sam se trebao sjetiti vozača iz obitelji. Obzirom da se radi o žurnom postupku jedina je mogućnost lijeka obnova postupka. Da li mi možete pomoći u savjetu koju novu činjenicu ili dokaz bih mogao podnijeti kao razlog za obnovu? Uopće nisu saslušane osobe koje sam naveo kao vozače niti sau pozvaani da svjedoče o događaju. Molim za savjet ili ideju?

 

hvala najljepša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovakvim predmetima, nažalost sudska praksa je različita. Ima odluka kao u ovom slučaju, ali ima i oslobađajućih odluka. Argumenata ima i za jedno i za drugo mišljenje.

 

Što se obnove tiče, po mom mišljenju jedina šansa je da netko od obitelji prizna. Ali, u tom slučaju, on postaje krivac, pa je oportuno procijeniti što je veća šteta - vaša trenutna osuda (i kazna) za nedavanje podataka ili osuda člana obitelji za stvarni prekršaj u pitanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Gman, hvala na odgovoru kao i Drotu. Da, u pravu ste. Praksa je različita. U kvartu kojem živim dnevno nam stižu katne za dostavu imena. Isti sud u 70 % oslobađa jer si dostavio vjerodostojne podatke, dok ostatak sudaca to ne uvažava. Mislim da to nikako nije dobro što praksa nije ujednaćena, jer svakako makar u ovom slučaju pridonosi pravnoj nesigurnosti. Žurni postupak doista omogućuje sucima da presude kako su se to jutro digli na nogu lijevu ili desnu. A obnovu će teško dopustiti. Tim više, (govorim iz iskustva) što će rijetko koji sudac ići na štetu kolege koji je u sobi pored, posebno ako se radi o manjem sudu. Pada mi jedino na pamet procesni propusti vođenja žurnog postupka, pa se eventualno na njih pozivati kao nove činjenice. Svakako hvala na odgovoru i mišljenju. Ako se još čega sjetite, mišljenje i savjet je dobrodošao...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isti sud u 70 % oslobađa jer si dostavio vjerodostojne podatke, dok ostatak sudaca to ne uvažava. Mislim da to nikako nije dobro što praksa nije ujednačena, jer svakako makar u ovom slučaju pridonosi pravnoj nesigurnosti.

 

Potpuno se slažem.

 

A obnovu će teško dopustiti. Tim više, (govorim iz iskustva) što će rijetko koji sudac ići na štetu kolege koji je u sobi pored, posebno ako se radi o manjem sudu.

 

Iz ovog razloga koji sam vam naveo, morati će je dopustiti. Jedino se postavlja pitanje gdje je veća "šteta" - u trenutnoj vašoj osudi ili potencijalnoj osudi za člana obitelji.

 

Pada mi jedino na pamet procesni propusti vođenja žurnog postupka, pa se eventualno na njih pozivati kao nove činjenice.

 

To vam neće biti uvaženo kao osnovani razlog traženja obnove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija