Jump to content

Lažiranje činjenica u ostavinskom postupku


anonimno

Preporučene objave

Punica mi je umrla bez oporuke. Na ostavinskom postupku brat moje supruge pojavio se s lažnom tezom da je sve što je iza sebe punica ostavila njegovo, da je on to kupio i sl, a za to nema nikakve čvrste dokaze (navodne usmene dogovore s punicom). Je li moguće da on u beskraj prolongira ostavinski postupak (što nam je zaprijetio!) a mislim da sve radi iz čiste zlobe, jer za razliku od nas financijski potkovan, i ništa mu iz ostavine nije stvarno potrebno. Drugo pitanje: snosi li on ikakvu krivičnu odgovornost za takvo postupanje (vuče sud i nas za za nos!) i tko će mojoj supruzi nadoknaditi što će biti bez stana još 5 godina (a mogla bi ga kupiti s novcem iz ostavine).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na ostavinskoj raspravi,na prijetnju brata da će prolongirati postupak, uzvratite činjenicom i time upozorite javnog bilježnika da je sudu dužan vratiti povjereni mu spis u roku od 60 dana, uz eventualna manja šprolongiranja, s time da se to dopisom mora obrazložiti sudu.Što se tiče slučajeva kada pojedinci nadajući se nekoj koristi pričaju priče tipa mi smo to još za života podijelili, to je glupost, i to se nikako ne smije uzimati u obzir na raspravi. Zna se šta su dokazi:zk izvadak, šposjedovni list, štednje knjižice i sl. Znači sve što glasi na ostaviteljicu raspoređuje se u ostavinskom postupku.Dakako, da se za iznošenje lažnih činjenica odgovara, kao u svakom drugom postupku, te ako vaša supruga zbog toga ne bi mogla kupiti stan, pitanje je već nekih drugih parnica.Moj savjet je da upozorite bilježnika da se postupak okonča u zakonskom roku, te imajte na umu da ni bilježnik neće odgađati postupak ako za tonema potreba. Obično se da rok npr. od 15 dana da se dostavi npr. zk izvadak, a ako se ne dostavi, rješava se spis kao da te nekretnine nema.Predlažem vam da sami počnete prikupljati papirologiju za ono što je prijavljeno u smrtovnici kao imovina, kao i ono što smatrate da je također ostaviteljica posjedovala, a nekim slučajem nije u smrtovnici(npr. možda je zatajeno). I da uvijek možete izvršiti uvid u spis nevezano za ročišta, samo se prije lijepo najavite! To cijenimo! Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija