Jump to content

Ugovor o djelu i neobavljeni radovi


Hydra

Preporučene objave

Pozdrav,

vjerujem da je moguće da već postoji sličan upit ali da ne googlam previše....

Trebam savjet.

Ovako s obrtnikom sam potpisao ugovor o djelu prema kojem je trebao izvršiti adaptaciju na nekretnini ( kući ) do sredine prošle godine. Jasno to nije izvršio u potpunosti do dan danas. Ugovor uskoro istiće za koji tjedan. E sad, njemu su dosadašnji radovi ( ovaj dio koji je izvršio ) preplaćeni. Dakle radovi su plaćeni unaprijed, i nisu aktualizirani. Eventualni problem je i taj da neke uplate nisu izvršene direktno na račun, već mu je novac dan na ruke iako je on te isplate vlastoručno i štambiljem potvrdio. Rekao je da mu je račun u blokadi, pa je bolje dati mu novac na taj način. S obzirom da ne vjerujem da će izvršiti navedene radove jer je nakon mjeseci "povuci potegni" odnosa, predpostavljam u financiskoj poteškoći, zanima me što mogu učiniti. Znam da sam mu novac trebao uplatiti na račun ali sad je gotovo.

Dakle kako da se postavim prema problemu. Na koji način da postavim prijavu, dali obrtničkoj komori, policiji za prijevaru itd.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

zasigurno sa obrtnikom za radove na Vašem objektu sigurno NISTE potpisali UGOVOR O DJELU !!!!!!!!!.....nego UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA a to je velika razlika. Proćitajte malo ovj naš Forum pa čete naći odgovor na svoje pitanje u nekom drugom podforumu koji se bavi takovom tematikom.

 

Hm, ja imam isto sličan problem. Ja također imam Ugovor o djelu, ali ispod piše i Ugovor o izvođenju građevinskih radova. Meni je taj obrtnik pokupio novac a nije mi napravio posao koji je trebao. Pokupio mi je oko 30.000 kuna više nego što je napravio posla. To kažu ide automatski prijava policiji i onda DORH odrađuje taj posao, zbog prijevare. Ovo za neplaćanje preko računa, e to ne znam. Samo me interesira, kako čovjek može doći barem do povrata svojeg novca, koji je preplaćen.....kao i to kolika je zastara kod tih ugovora????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija