Jump to content

Mirovina


emka

Preporučene objave

Poštovani,

Molim Vas pomoć u objašnjenju jedne situacije. Radi se o slijedećem:

Imam 50 godina i 29 godina radnog staža. Na stranicama HZMO piše da je potrebno 33 godina staža i 58 godina starosti za prijevremenu mirovinu. Moje pitanje glasi, da li kad napunim 33 godine staža a neću imati godine starosti mogu sama uplaćivati još par preostalih godina da steknem uvjete za prijevremenu. Da li mi se isplati umjesto da sama uplaćujem otvoriti kakav OPG.. puno hvala na pomoći. Srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada radim, međutim zbog nemogućih situacija (mobing) me zanima da li mogu na one uvjete kada traže 58 godina i 33 godine staža ukoliko napunim staž a nemam godine nadoplaćivati staž do godina starosti i steći pravo na prijevremenu mirovinu ili ne. Znači zanima me prijevremena mirovina. Hvala na savjetu. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvi vas uvjet za prijevremenu mirovinu biti ce 58 godina zivota i 33 godine uplacenog radnog staza, znaci da bi imali uvjet, ako danas zavrsite na burzi morate uplacivati produženo osiguranje najmanje 4 godine kako bi imali ukupno 33 godine staza (u tom trenutku imati cete 54 godine zivota) i onda samo cekate jos 4 godine da navrsite 58 godina zivota i mozete u prijevremenu starosnu mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija