Jump to content

problem sestra


Minka27

Preporučene objave

Pozdrav, molila bi pomoć ako mi netko moze odgovoriti..ovako, prije nepunih 5 godina umro nam je tata i moje dvije sestre i mama nasljedile smo njegovu polovicu kuce..jedna sestra je bila odselila prije, a ja godinu dana nakon tatine smrti.Posto se nismo slagali sa muzevom obitelji ja sam sa svojom obitelji doselila natrag dok ne renoviramo kuću koju smo kupili..u međuvremenu su oni zamjenili krovište i tavan pretvorili u sobu.sad mi je sestra koja je ostala kod kuće počela raditi probleme da neka joj isplatin dio za krovište. Ja nisam potpisala da se slažem da oni uređuju tavan na svoj nacin a isto imam dio ko i ona. A još za života tata ju je nekoliko puta izbacivao iz kuće..Ne želim na sud, ionako neću ostat u toj kući pa joj ne mislim dati ni za krovište, ionako su radili bez mog odobrenja. Željela bi znati koje pravo imam i kako se mogu obraniti ako nekaj bože dođe do suda.. Puno Vam hvala unaprijed!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 41.Zakona o vlasništvu i . dr.stvarnim pravima

(1) Za poduzimanje poslova koji premašuju okvir redovitoga upravljanja (naročito promjena namjene stvari, veći popravci, dogradnja, nadogradnja, preuređenje, otuđenje cijele stvari, davanje cijele stvari u zakup ili najam na dulje od jedne godine, osnivanje hipoteke na cijeloj stvari, odnosno davanje pokretne stvari u zalog, osnivanje stvarnih i osobnih služnosti, stvarnoga tereta ili prava građenja na cijeloj stvari) potrebna je suglasnost svih suvlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija