Jump to content

Ovrha zbog kredita u CHF


ivanm0013

Preporučene objave

Postovanje, imam par pitanja vezanih za orhe na nekretninu..

Ovako, korisnik sam kredita u CHF, kredit sam podigao 2006. godine, uredno sam ga otplacivao do 2010. godine.. Tada mi je nastao dug koji nisam mogao podmiriti i banka je pokrenula postupak ovrhe, od tada mi skidaju 1/3 place i skinuli su mi jos 50 000 kn drugih sredstava sa racuna. Zanima me sljedece, ako sam dobro shvatio po novom Ovrsnom zakonu, ukoliko je nekretnina jedino pokrice za kredit, sto je u mom slucaju, nemam jamaca ni suduznika, tada banka nakon prodaje nekretnine nebi trebala imati vise nikakva potrazivanja od mene?! I jos jedno pitanje, sta ukoliko banka proda moju nekretninu ispod visine duga?

Molim Vas za pomoc i unaprijed hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po novom zakonu o ovrsi nemože se dužnika deložirati iz kuće opterećene hipotekom (radi prodaje i namirenja djela duga) do godinu dana nakon pokretanja ovršnog postupka (nakon godinu dana pedala).

ako se kuća opterećena hipotekom prodaje radi namirenja duga može se prodati za 2/3 tržišne cijene iz čega se prvo namirjeu troškovi suda pa dug (kredit) i ako nešto ostane (obično ne) ostatak se isplaćuje ovršeniku(vlasniku prodane nekretnine).

ako se banka ne namiri prodajom nekretnine dug i dalje ostaje(dio duga) i na njega dalje teku zakonske zatezne kamate koje povečavaju dug.

traži od banke(pismeno preporučeno i sa povratnicom ) potvrdu o visini vračenog duga (na to imaš pravo po Zakonu o obveznim odnosima).

traži potvrdu o visini preostalog duga.

 

bila bi ti bolja varijanta dignuti novi kredit i isplatiti ostatak duga (manja kamata od zakonske zatezne( 7%-8% a zakonska 12%/g).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija